Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С този чай ще забравите за подутите крака!

Подутите крака са неприятно явление, което може да облекчите лесно с приема на този чай и много течности.

подутите крака

Подутите крака и отоците обикновено се причиняват от задържане на течности в тялото. Това състояние може да предизвика голям дискомфорт и болка. То обикновено е в резултат на:

  • Предменструален синдром
  • Бременност
  • Слаба циркулация на кръвта
  • консумацията на обработени храни и храни с високо съдържание на сол и натрий
  • Заседнал начин на живот-дълго заседяване или стоене продължително време на едно място
  • странични ефекти на някои лекарства

Подутите крака са нормално явление в някои ситуации, например по време на бременност, при продължително седене или стоене прав. В други случаи подутите крака може да са хронично състояние, което подсказва за наличието на по-сериозни заболявания,  като заболяване на черния дроб, сърдечна недостатъчност и болни бъбреци. В случай, че подутите крака не спадат или отокът се увеличава е необходимо да се консултирате с вашия лекар, за да ви направи необходимите тестове.

Ако при вас подутите крака са само временен проблем, можете да се възползвате от множество билкови и натурални средства, които ще ви помогнат да се отървете от излишните течности в организма и ще намалят  подуването. Едно от тези изключително ефективни натурални средства е магданозът, който е бил използван от самия Хипократ.

Има два вида магданоз, къдрав магданоз и италиански магданоз (той има плоски листа). Магданозът съдържа съставки, които предоставят уникални ползи за здравето, сред които апигенин, миристицин, апинин, лутеолин и други. В допълнение магданозът е отличен източник на витамин С, който улавя свободните радикали и подсилва имунната система, както и добър източник на витамин А. Магданозът често се използва като гарнитура в много ястия, но в повечето случаи се оставя настрана, но това очевидно е голяма грешка, защото последните проучвания показват, че консумацията му може да предотврати редица здравословни проблеми и заболявания –  астма, алергии, менструални болки, проблеми с пикочните пътища, храносмилателни разстройства и лекува бронхит, подобрява дишането, намалява кръвното налягане и спомага за доброто здраве на костите.

Както вече споменахме, тази невероятна билка е била препоръчана от Хипократ като общо тонизиращо средство при ревматизъм, камъни в бъбреците и дори като противоотрова. Освен всичко изброено, магданозът се оказва и ефективен диуретик, който помага на бъбреците и тялото да изхвърлят излишните течности, което ще доведе до спадане на подутите крака.

Магданозът е естествен диуретик

Според проучване, публикувано в списанието на етно-фармакология през 2002 г. : „Магданозът действа като диуретик, чрез потискане на калиево-натриевата йонна помпа, която влияе на процеса на осмоза и увеличава потока на урината.“

Повечето химически произведени диуретици намаляват нивата на калий в организма, но високото му съдържание в магданозът ще предотврати негативното влияние за организма и страничните ефекти.

Д-р Джон Р. Кристофър – един от най-видните билкари на Америка и известен автор, смята, че ежедневно трябва да се консумират два литра чай от магданоз, за да се видят най-добрите резултати при лечението на подутите крака и отоците.

При необходимост това количество може да се увеличи. Важното е при приготвянето на чая да се използват пресните зеленикави листа,  но също така и семената и корените на растението.

Начин на приготвяне на чай от магданоз:

Нарежете ¼ чаена чаша магданоз на ситно и го поставете в цедка за чай, изсипете една чаша вряла вода върху него. Оставете го да се накисне 5-7 минути. Към чая може да добавите джинджифил, мед и лимони, които ще обогатят вкуса и ще направят напитката още по-полезна за здравето. За максимални резултати, чаят трябва да се консумира горещ. Поради тази причина ви препоръчваме да не приготвяте голямо количество наведнъж.

Освен консумацията на този чай от магданоз, можете да опитате и други методи, които да облекчат подутите крака и да изхвърлят излишните течности от организма ви. Можете да правите упражнения, които стимулират кръвообращението и подобряват оросяването на крайниците, да повдигате краката си над сърцето, което допълнително ще стимулира циркулацията или поставете празна стъклена бутилка на пода, поставете крака си върху нея (под свода) и търкаляйте напред – назад, за да направите масаж.

Източници: http://www.healthyfoodhouse.com/

http://www.whfoods.com

венотон
ВЕНОТОН – помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *