ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛФАЛИПОИК / ALFALIPOIC

Съдържа тиоктова (алфа липоева) киселина, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, симетикон, магнезиев стеарат, силициев диоксид, хипромелоза, талк, макрогол, поливинилалкохол, метакрилова киселина кополимер, натриев бикарбонат, оцветители

Предназначение

алфалипоик
Алфалипоик повлиява нарушената сетивност при диабетна полиневропатия

АЛФАЛИПОИК е лекарствен продукт с активен компонент тиоктова киселина. Антиоксидант, с доказано предпазно действие върху нервните клетки. Оптимизира обмяната на веществата и неутрализира нарушеното разграждане на захари при болни от диабет.

Препоръчва се при диабетна полиневропатия – сетивни нарушения в резултат на прогресията на заболяването.

Как се приема

АЛФАЛИПОИК се приема по лекарско указание. Медикаментът може да се приема продължително; стандартната доза е една таблетка, съдържаща 600 мг тиоктова киселина. Дозата се взема веднъж дневно, половин час преди първото хранене за деня.

Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно количество вода. При неволно приемане на по-голямо количество от медикамента са възможни смущения от рода на главоболие, гадене и повръщане. Необходима е медицинска намеса, потърсете помощ!

Ако количеството погълнати таблетки съдържа общо над 10 г тиоктова киселина, или ако при поглъщането на лекарството е консумиран алкохол, са възможни припадъци, нарушено съсирване на кръвта и шок. Не са изключени живото застрашаващи състояния.

Когато по някаква причина пропуснете приема на дневната доза, не компенсирайте с двойна на следващия ден.

Не спирайте самоволно лечението с този медикамент, ако това не е препоръчано от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи е възможно приемът на този медикамент да причини кожни дразнения, сърбеж и обриви.

Ако след прием на АЛФАЛИПОИК почувствате симптоми от рода на болки в стомашно-чревния тракт, гадене и повръщане, диария – потърсете незабавно медицинска помощ.

АЛФАЛИПОИК подобрява усвояването на глюкозата, поради което са възможни състояния със симптоми на хипогликемия – изпотяване, главоболие и световъртеж, зрителни нарушения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към тиоктова киселина или някоя от допълващите съставки.

АЛФАЛИПОИК не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Този лекарствен продукт е допустим за лечение на бременни и кърмачки, но само след оценка на риска за всеки конкретен случай и под лекарски контрол.

Паралелният прием с алкохол отслабва терапевтичния ефект от продукта; пациенти с диабетна полиневропатия по принцип не бива да приемат алкохол и извън лечението с АЛФАЛИПОИК.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът може да усили ефекта на инсулина, за това при потребителите на инсулин е необходим системен контрол върху показателите на кръвната захар с цел предотвратяване епизоди на хипогликемия. Допустими са корекции на дозите инсулин и антидиабетни лекарства по лекарска преценка.

При едновременна употреба с цисплатина може да се отслаби ефектът на противраковия продукт.

Препоръчва се пауза между приема на АЛФАЛИПОИК и продукти с метлен компонент като желязо, с магнезий или млечни продукти. Най-често на пациента се предлага терапевтична схема с прием на АЛФАЛИПОИК сутринта и на изброените продукти – по обяд (по framar.bg) .

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за 30 таблетки от 600 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *