Кинди Ру развива вътрешния потенциал на децата

Кинди Ру са полезни практики, които подпомагат физическото, емоционално и психическо развитие на бебетата и на децата

Програмата Кинди Ру е създадена в Австралия преди повече от 30 години и насърчава естественото израстване и развитие на бебетата и на децата до 5 години.

В поредицата  Здравето в кадър“  гостуват Радостина Цветанкова – преподавател по Кинди Ру и Мария Ботева – представител на Кинди Ру.

Радостина обяснява, че благодарение на Кинди Ру децата развиват своя вътрешен потенциал, чрез стимулиране на сетивата и чрез сензорно-моторна интеграция. По този начин важна информация достига до мозъка на децата.

Децата, които са преминали през Кинди Ру обучение в училище, усвояват новите знания много по-лесно и по-бързо.

Кинди Ру
Кинди Ру – упражнения за по-големите деца

Жената, която създава системата Кинди Ру първоначално се занимавала с деца с увреждания.

След като видяла, че тези занимания дават отлични резултати, тя осъзнава, че всяко дете, без значение дали е болно или здраво, се нуждае от превенция, когато се развива през първите години от живота.

Системата Кинди Ру е подходяща за деца от 6-седмична възраст до предучилищна възраст.

Децата се събират в групи и според техните възможности и възраст, преподавателите предлагат различни занимания.

Заниманията винаги започват с песничка за „Добре дошли!“.

За „До виждане!“ отново се използва песничка, обясниха Радостина и Мария.

Кинди Ру

Продължителността на един  урок е 45 минути, но в тях са включени и минути за свободно разучаване на отделните упражнения.

Първа група са бебетата – целта на ученето е вродените рефлекси да станат осъзнати и бебетата да започнат да разбират за какво служат.

Заниманията имат за цел да ги научат как да пролазват и как да прохождат.

Втора група – прохождащи деца до 3-годишна възраст – целта на заниманията са развитие на двигателната активност, координация, баланс, развитие на вестибуларната система на по-високо ниво.

Трета група – 4 и 5-годишна възраст – развитие на детската моторика.

Четвърта група – 6-годишните деца – физически занимания и учене на стихчета и песни, които допълнително спомагат за развитие на детския мозък.

Кинди Ру

Ползи от Кинди Ру за децата:

1 – Децата се научават на дисциплина – те започват да разбират кога започват и приключват упражненията, че трябва да стоят на едно място и да внимават в онова, което трябва да направят.

2 – Развиват качества като концентрация и по-голямо внимание към заниманията.

3 – Децата започват да проявяват много по-сериозен интерес към всичко, което се случва вкъщи, в парка и на други места, не само по време на упражненията в залата за Кинди Ру.

Кинди Ру
Кинди Ру – упражнения за малките бебета
Кинди Ру
Кинди Ру с най-малките

4 – Чисто физически децата започват да укрепват, да се движат по-добре, да пазят по-добро равновесие. Те изпълняват различните игри с много по-голяма лекота.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *