ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избелване на зъбите с най-модерни средства – д-р Павлова ще Ви посъветва!

Д-р Венета Павлова обяснява как се извършва  избелване на зъбите с най-модерни средства и защо тази процедура трябва да бъде изпълнена от специалист

Избелване на зъбите е възможно да се осъществи по 2 начина: професионално и вкъщи.

Стоматологът д-р Венета Павлова препоръчва да се избягва избелване на зъбите в домашни условия, особено с познатия метод чрез сода бикарбонат.

Ако пациент реши да избелва своите зъби в домашни условия, той излага на много по-голям риск и своите венци, защото може да ги увреди.

Преди започване на процедурата по избелване, първо трябва да бъде постигната зъбна хигиена, изчистване на зъбния емайл и полиране на зъбите. Това се извършва с помощта на машина.

Чак след това се започва същинската процедура по избелване. В домашни условия подобно почистване и полиране на зъбите няма как да се направи.

избелване на зъбите
Д-р Венета Павлова обяснява как се извършва избелване на зъбите

В зъболекарския кабинет, професионалният стоматолог прецизно избелва зъбите и следи за състоянието на венците, защото увредените венци могат да развият парадонтоза.

Върху пигментите по зъбите се въздейства чрез специален гел, който се нанася от специалист и се активира с помощта на лампа или на лазер.

Той трябва да стои върху зъбите определено време.

В домашни условия може да се наложи поддържаща терапия с помощта на специални лентички.

Високата цена възпира много пациенти да избелят своите зъби при стоматолог, а предпочитат сами да се занимават вкъщи, но д-р Павлова поясни, че ако пациентите искат да постигнат наистина качествен ефект, те трябва да използват специалист.

Модерната стоматология позволява зъбите да бъдат избелени в рамките на 9 до 10 нюанса, което е изключително постижение.

избелване на зъбите
Избелване на зъбите – зъбите се мажат със специален гел, който се нагрява с лампа или с лазер

При домашното избелване може да се постигне ефект до 4 или 5 степени по-бели зъби.

В последно време избелване на зъбите предлагат различни козметични студия, но това крие огромни рискове, затова д-р Павлова категорично го забранява като вариант.

След като зъбите преминат през професионално избелване, два пъти в годината задължително се прави контролен преглед и ако се наложи, се прилага поддържащо избелване.

Важно е зъбите да се мият с пасти, които имат избелващ ефект.

След избелване на зъбите, през първите дни от процедурата е задължително да не се пие вино и кафе, чай и кока кола, да не се пуши, защото тези пигменти ще нанесат петна по избелените зъби.

Същото важи за плодове като малини и къпини, които имат силни пигменти.

Избелването на зъбите е строго забранено за малките деца.

Това важи за бременни жени и за кърмачки, поясни д-р Павлова.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *