Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦИКЛО 3 ФОРТ / CYCLO 3 FORT

Съдържа сух екстракт от бодлив залист, хесперидин метил халкон, аскорбинова киселина, талк, магнезиев стеарат; силициев диоксид, полиоксиетилен гликол 6000

Предназначение

цикло 3 форт
Цикло 3 форт допринася за добър тонус на венозната система

ЦИКЛО 3 ФОРТ е лекарствен продукт на растителна основа от групата на т.н. венотоници. Подобрява състоянието на малките кръвоносни съдове – капилярите, оптимизира венозния тонус. Използва се при болка и тежест в долните крайници – за лечение на циркулаторни нарушения, при постфлебитни състояния; подпомага стабилизацията на кръвоносните съдове в случаи на хемороидални смущения като парене, оток и сърбеж, кървене, както и при кървене в резултат на прием на хормонални противозачатъчни или поставяне на вътрематочни контрацептиви.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско предписание. Дневната доза се определя в зависимост от характера и тежестта на здравословния проблем. Обикновено се препоръчват 2-3 капсули дневно при болка и тежест в краката, при венозна недостатъчност, постфлебитни състояния, при вагинално кървене след гинекологични манипулации или терапия с хормонални продукти. При поблеми, свързани с остри хемороидални състояния, приемът може да достигне до 4-5 капсули дневно.

Капсулите се поглъщат цели, с достатъчно вода. За да се избегнат симптомите на стомашни смущения – гадене, болки, капсулите се приемат в началото на храненията. Препоръчва се последният прием за деня да не е по-късно от 16 часа.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ЦИКЛО 3 ФОРТ може да причини алергични реакции, включително астматичен пристъп. Тези прояви са по-чести при пациенти с алергия към аспирин.

Най-често съобщаваните странични ефекти са свързани със смущения във функциите на стомашно чревния тракт: гадене, болки, диария. Пристъпите на диария могат да станат причина за прекратяване лечението с този медикамент.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИКЛО 3 ФОРТ не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Ако медикаментът не подейства в рамките на 3-4 дни при хемороидални кризи, или до две седмици при проблеми с кръвоносните съдове, обсъдете с лекуващия замяна с друго лекарствено средство.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия с ЦИКЛО 3 ФОРТ, които имат негативно отражение върху здравето на потребителя.
_______
Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 30 стандартни капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *