Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помагат ли витамините при дерматит?

Могат ли да се приемат витамини при атопичен дерматит?

Елена Николова – Кюстендил

В това отношения няма някакви строги за­брани. Можете да опита­те всякакви Витаминни комплекси, но ще бъде до­бре в тях непременно да присъстват витамини­те В5 и В6. Те Въздейст­ват благоприятно върху механизма за развитие на дерматита. И Все пак не злоупотребявайте с витаминните компле­кси. Не е желателно да ги приемате прекалено дълго време. Сега много активно се обсъждат проблемите на Витамин­ната профилактика. Все по-често се появяват данни за негативното влияние на витамините, ако се злоупотребява с тях, ако постоянно се тъпчете с изкуствени витамини. Например ня­кои педиатри твърдят, че постоянният прием на витамини може да предизвика сериозни на­рушения на работата на бъбреците при децата, дори могат да се обра­зуват камъни.

Докато специалисти­те се разберат къде точно е истината, се придържайте към вече проверените препоръки. Без да ви бъдат назначе­ни от лекаря, приемайте витамини само в строго определени ситуации: 8 период на възстано­вяване след болести и по време на сезонната авитаминоза, когато организмът има нужда от тях – от ноември до март.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Помагат ли витамините при дерматит?

  1. Pingback: Как да се спасим от мускулните спазми | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *