Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕАКТИН / REACTIN

Съдържа цетиризинов дихидрохлорид, макрогол, калиев хидроксид, повидон, вода, желатин, сорбитол, глицерол, лецитин, средноверижни триглицериди, пропиленгликол, черен железен оксид, поливинил ацетат фталат, амониев хидроксид

Предназначение

реактив
Реактин е облекчаващ вариант при сенна хрема и алергичен ринит

РЕАКТИН е противоалергичен продукт. Препоръчва се за облекчаване симптоматиката на сезонен и целогодишен ринит – добър при проблеми с очите и носа. Прилага се успешно и за овладяване на хронична копривна треска.

Как се приема

Медикаментът РЕАКТИН се приема веднъж дневно; обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е една капсула. Капсулата се поглъща цяла, с чаша течност. Продължителността на терапията определя лекар в зависимост от характеристиката на болестния проблем.

При неволно предозиране могат да се проявят симптоми, които да наложат медицинска помощ – потърсете я! Най-често съобщавани оплаквания са за умора, главоболие, замайване, объркване, диария, сънливост, тремор, ускоряване на пулса, задържане на урина.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти от приема на РЕАКТИН са главоболие и замаяност, сънливост, пресъхване на устата, умора, гадене, диария, усилване симптомите на ринит, фарингит.

По-рядко могат да се получат отклонения в чернодробните функции, тахикардия, трупане на наднормени килограми, обърканост и агресивност, конвулсии, депресия, безсъние, халюцинации, уртикария, депресивни състояния. Възможни са много редки случаи на двигателни нарушения, тикове и отоци, лекарствен обрив, зрителни проблеми, тромбоцитопения. Сред нежеланите ефекти са регистрирани и епизоди с нарушения на паметта, вертиго, повишен апетит, затруднения при уриниране. Има и единични случаи на хора със суицидни мисли.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се приема при алергия към един или повече компоненти на РЕАКТИН. Не използвайте, ако имате алергия към фъстъци или соя.

Лекарството не е подходящо за потребители с бъбречни заболявания.

При рискови пациентски групи е необходима индивидуална оценка на риска при лечение с този медикамент. Рискови групи са пациентите с бъбречна недостатъчност, с проблемно уриниране, с епилепсия или склонност към гърчове.

Бременни и кърмачки не бива да използват РЕАКТИН.

Не шофирайте по време на лечението с РЕАКТИН, ако приемът на медикамента забавя рефлексите ви, пречи на концентрацията, причинява зрителни проблеми. При такава ситуация не трябва да извършвате операции с тежки машини.

Продуктът не може да се прилага при деца под 12-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете лекуващия за медикаментите, които сте приемали доскоро или трябва да продължавате да приемате паралелно с РЕАКТИН. Не се очакват лекарствени взаимодействия с негативен ефект, но е добре д се предотвратят възможни усложнения.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 7 капсули по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *