Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОНА / DONA

Съдържа глюкозамин сулфат, аспартам, сорбитол, лимонена киселина, карбовакс 4000

Предназначение

дона
С прахчето ДОНА ставите си връщат гъвкавостта и подвижността

Продуктът ДОНА съдържа глюкозамин сулфат – този активен компнент се квалифицира като нестероидно противовъзпалително средство. Продуктът се прилага при симптоматично лечение на остеоартрит; облекчава състояния, свързани с болки и ограничена подвижност на ставите.

Как се приема

ДОНА е продукт, който може да се приема продължително. Предлага се под формата на дозирани сашета; стандартният прием е едно на ден, съдържанието разтворено във вода. Приема се по време на хранене.

Продуктът не е предназначен за остри състояния със силна болка. Системният прием води до общо облекчаване и безпроблемно функциониране на ставите. Ако обаче след прилагане в продължение на 2-3 месеца няма положителен ефект, очевидно здравословният проблем изисква друг тип терапия. ДОНА се използва при лечение на потенциални потребители на възраст над 18 години.

Не превишавайте обичайната доза от продукта в очакване на по-бърз ефект. При неволно или съзнателно предозиране търсете медицинска помощ, ако почувствате необичайни симптоми.

Ако пропуснете редовния прием на дневната доза ДОНА, не компенсирайте след това с двойна.

Възможни нежелани ефекти

ДОНА е от продуктите, които като цяло се понасят добре; нежеланите странични ефекти засягат малка част от пациентите и в повечето случаи са преходни. Все пак е възможно приемът на продукта да причини главоболие и усещане за умора. В някои случаи негативно реагира стомашно-чревният тракт, оплакванията са за стомашен дискомфорт, болки в корема, гадене, диария или запек, нарушено храносмилане.

Съобщавано е за кожни обриви и сърбеж. Допустими са още алергични реакции, зрителни смущения, косопад, замайване и прилошаване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОНА не се употребява при алергия към един или повече компоненти, както и към миди.

Продуктът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Не шофирайте, ако приемът на ДОНА ви причинява сънливост, умора и замайване, зрителни смущения.

Продуктът не се прилага по време на бременност и кърмене.

Не използвайте ДОНА, ако страдате от фенилкетонурия или имате непоносимост към определени захари.

Необходима е индивидуална оценка за безопасност при пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания, предиабет, астма, както и при потенциални потребители на контролирана натриева диета.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други медикаменти следва да избегне риска от промяна на терапевтичните въздействия или засилена проява на нежелани ефекти. Необходимо е специално внимание, ако пациентът е приемал наскоро или се налага да приема антикоагуланти или тетрациклинови антибиотици.

ДОНА може да се приема едновременно със стероидни или нестероидни обезболяващи и противовъзпалителни.

_

Усреднена цена в аптеките – 37 лв за опаковка от 20 стандартни сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *