Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛПИКОРТ / ALPICORT

Съдържа салицилова киселина, преднизолон, аргинин, 2-пропанол, пропиленгликол, вода

Предназначение

алпикорт
Алпикорт лекува възпалени участъци по кожата на главата

АЛПИКОРТ е разтвор за локално външно приложение с кортикостероиден компонент. Използва се за лечение на леки кожни възпаления (раздразнения по скалпа), ако естеството им отговаря на профила на медикамента.

Как се приема

Дневната доза АЛПИКОРТ се нанася върху проблемната зона на скалпа с помощта на апликатора от комплектовката на разтвора. Накрайникът се прокарва внимателно само върху възпаления участък от скалпа – веднъж дневно, за предпочитане вечер. След ннасяне на разтвора скалпът се масажира в продължение на две-три минути. Така медикаментът прониква в дълбочина и кръвооросяването се стимулира.

Тъй като съдържа кортикостероиден компонент, продуктът не бива да се прилага по-продължително от две-три седмици. След като възпалителният процес затихне, може да се продължи с поддържаща терапия от две-три апликации за седмица.

При работа с апликатора трябва да се внимава част от разтвора да не попадне в очите. При случайно поглъщане (от дете) потърсете медицинска помощ.
Не прилагайте по-голямо количество, ако сте пропуснали процедура.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи е възможно медикаментът да провокира алергична реакция – алергична контактна екзема. Съобщавано е и за единични случаи с кожни изменения – акне, разширени кръвоносни съдове, засилено окосмяване, дерматити.

По-вероятно е при апликации понякога да се усеща дразнене, парене, сърбеж – симптомите са преходни. При анализ на епизодите обикновено се оказва, че препаратът е полаган върху по-големи участъци от скалпа или по-продължително от препоръчаните две-три седмици.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Не се препоръчва за бебета и деца под двегодишна възраст.

Този разтвор съдържа салицилова киселина; пазете от очите и лигавици, не полагайте в близост до интимната зона. Пазете от поглъщане.

Не третирайте в случаи на обриви от варицела, кожни прояви на туберкулоза и сифилис, при възпалителна реакция след ваксина, при псориазис и розацея, при гнойни пъпки.

Този медикамент е противопоказан при микози и бактериални инфекции на кожата.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не комбинирайте самоволно АЛПИКОРТ с други продукти за локално външно приложение, тъй като е възможно усилване на въздействията с непредвидими последици. Консултирайте се с дерматолог и за всеки медикамент, който сте приемали наскоро или продължавате да приемате, за да избегнете потенциален риск.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *