ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рускините полудяха по ОКСИ диетата на Патриция Мазурова

Диетата ОКСИ е протеинова диета, с едно много важно подобрение

umnaya-dieta_00

Протеиновата диета е опасна за здравето. Това вече не е сензационна новина, откакто научихме, че Пиер Дюкан не успя да защити своя метод в съда и беше лишен от лекарските си права. Въпреки това, руският диетолог Патриция Мазурова започна да търси начини за подобряване на протеиновата диета, които са не само напълно безопасни за здравето, но освен това помагат за прочистване на организма от токсини. Кое е иновативното в диетата на Мазурова? Защо рускините полудяха по нея?

Учудващо е, че през XXI век, когато изглежда, ние знаем всичко за човека, никой не обръща внимание на такива прости фактори като мотивация и личност. В крайна сметка, диетологията се интересува от тези аспекти, и сега те са тема номер едно във всички публикации, свързани с намаляване на теглото.

Въз основа на личен опит и благодарение на съвременните открития в храненето, авторката на диетата ОКСИ създава такава диета, в която личностния фактор и мотивацията да играят ключова роля.

Кое е новото в диетата ОКСИ?

Лечебните свойства на боровинката отдавна са известни на нашите предци. Нашите баби са използвали боровинките за лечение на много заболявания, а научните изследвания не оставят никакво съмнение: боровинката е от съществено значение за здравето ни. Но, за съжаление, ние подценяваме необикновената сила на този малък горски плод и пренебрегваме спящите в него антиоксиданти. А диетоложката Патриция Мазурова реши да върне боровинката на полагащото ѝ се място в човешкото хранене, и я включва в диетата ОКСИ.

„Преди всичко, аз исках да създам напълно безопасна и здравословна протеинова диета. Благодарение на боровинката, както и заради това, че този малък, полезен плод беше включен в диетата под формата на шейкове и смутита, аз успях да премахна многобройните странични ефекти от диетата на Пиер Дюкан“- казва Патриция Мазурова.

Патриция Мазурова
Патриция Мазурова

Много жени са благодарни ОКСИ диета за загубата на излишните килограми. Патриция отива още по-далеч и включва в нея психологически фактор.

Изследванията показват, че без адекватна подкрепа, ние бързо губим желание да правим каквото и да е. Това се отнася и до загубата на тегло. Ние, като правило, много бързо губим нашата вътрешна мотивация и се отказваме от диетата, каквато и да е тя. Въпреки това, ние не се отказваме от мечтата за по-слаба фигура. Затова хранителните пропуски от наша страна могат да бъдат наистина много. И фатални. Във връзка с това, учените предупреждават, че такава радикална промяна в хранителния режим, като „с диета-без диета“, не е безопасна за нашето здраве.

Психология и Хранене

Как изглежда ОКСИ диетата? Какъв план има? Всеки, който иска да спазва диетата на Патриция Мазурова, трябва да премине тест за определяне типа личност, съставен от психолог. Поради това ще е възможно да се определи точно нашия характер и нашите вкусове. Само въз основа на резултатите от теста може да се състави лична диета. Заслужава да се отбележи, че, може би, всичко това звучи доста сложно, но за потенциалния потребител е сведена до няколко прости стъпки.

Разбира се, много от вас ще попитат как изглежда това на практика? Толкова е просто. Ако се окаже, че ние принадлежим към вида на хората, които обичат да правят нововъведения и да експериментират в кухнята, ще получим диета, която взема това предвид. Фенове на традиционна кухня, от своя страна, не трябва да се страхуват, че ще получат план, който ще бъде прекалено иновативен за тях. Основният принцип е, че диетата се адаптира към нас, а не ние към нея.

Всичко за диетата на Патриция Мазурова може да научите от сайта на диетоложката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *