Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АДЕНУРИК / ADENURIC

аденурик
Стойностите на пикочната киселина успешно се регулират с аденурик

Съдържа фебуксостат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, талк, оцветители

Предназначение

АДЕНУРИК е медикамент за лечение на подагра. Приемът му намалява стойностите на пикочна киселина в кръвта и предотвратява образуването на уратни кристали и тофи. Правилното прилагане на медикамента позволява успешния контрол върху обменните процеси и предотвратява отлагането на кристали в стави и тъкани. При съществуващи тофи е възможно обемът им да се редуцира.

Как се приема

АДЕНУРИК се приема веднъж дневно, без връзка с храненията, по възможност по едно и също време. Дозата и продължителността на лечението се определят от лекуващия в зависимост показатели от изследванията на конкретен пациент.

Обикновено дневната доза е 80 или 120 мг, т.е. една таблетка от предлаганите варианти. Медикаментът следва да се приема и при липса на болестни симптоми, ако лекуващият е препоръчал това. Приемът не бива да се прекратява самоволно.

При неволно предозиране потърсете медицинска помощ. Ако пропуснете прием, вземете таблетката веднага щом това е възможно при условие, че следващият прием не е твърде близък. Не приемайте двойна доза за компенсация на пропуснатото. Не коригирайте терапията – дневна доза и продължителност, без консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

При появата на симптоми за алергична реакция приемът се спира; потърсете незабавно медицинска помощ заради опасност от шок! Трвожните признаци са генерализиран обрив, обрив с образуване на мехури в устната кухина и по гениталиите, повишена температура, сънливост.

Сред често проявяваните странични ефекти са главоболие, задържане на течности и оток, обриви, гадене, диария, отклонения в чернодробните показатели. Сред по-рядко проявяваните са неритмична сърдечна дейност, отслабване на либидото, отклонения в липидния обмен и стойностите на кръвната захар, замаяност, изтръпване на крайниците и „мравучкане”, повишаване на кръвното налягане, недостиг на въздух, пресъхване на устата и затруднено преглъщане, уртикарии, мускулни крампи, болки в крайниците, промени в кръвната картина, отклонения във функциите на жлъчката и бъбреците, умора.

Съобщавано е и за тежки мускулни разграждания, подуване на дълбоките пластове на кожата, промени в зрението и слуха, косопад, възпаление на черния дроб, отклонения в кръвната картина, загуба на апетит, необяснимо отслабване, смущения във функциите на щитовидната жлеза.

Кога НЕ БИВА да се приема

АДЕНУРИК не бива да се приема при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Продуктът е само за възрастни; не прилагайте при деца и подрастващи под 18 години!

Не се използва по време на бременност или кърмене.

Лечението с АДЕНУРИК може да причини замайване, слабост, сънливост, и това да създаде опасни ситуации при шофиране и работа с тежки машини.

Рискови групи пациенти, при които целесъобразността и безопасността на приема се преценяват конкретно, са тези със заболявания на сърцето, бъбреците и черния дроб, щитовидната жлеза.

Терапията с АДЕНУРИК се решава конкретно и при вече проведено лечение заради високи нива на пикочна киселина при раково заболяване или наследствени състояния с високи показатели.

Взаимодействия с други медикаменти

Необходимо е внимание при паралелния прием с някои медикаменти, тъй като съчетаването им влияе върху очаквания ефект. Лекуващият преценява за комбинирането с меркаптопурин – за лечение на рак, азатиоприн – за намаляване на имунния отговор, теофилин – за астматици.

________

Усреднена цена в аптеките – 67 лв за опаковка от 28 таблетки по 120 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *