Начало / Здравословен живот / Алтернативна медицина / Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, прочетете тези съвети за лечение от алтернативната медицина


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, прочетете тези съвети за лечение от алтернативната медицина

Щитовидната жлеза е с формата на буквата Н в долната част на шията и произвежда хормона тироксин, който контролира метаболизма на човека.

Щитовидната жлеза и билките

Щитовидната жлеза и билките

Съществена част от този хормон е химикалът йод и затова богатите на йод храни (морските продукти, ракообразните животни, органичните зеленчуци и йодираната сол) са жизненоважна мярка за самопомощ при проблеми с щитовидната жлеза, причинени от дефицит на йод. Хипертиреоидизмът е свръхактивност на жлезата; хипотиреоидизмът означава недостатъчна активност на щитовидната жлеза.

ХИПЕРТИРЕОИДИЗЪМ

Отслабването, засиленият апетит и изпъкналите очи са причинени от свръхактивност на щитовидната жлеза. Възможно е да има учестен пулс (тахикардия) и тремор. Друго име на това заболяване е токсична гуша и тя обикновено е резултат от свръхстимулиране на жлезата от някакъв абнормален хормон, а не толкова от грешка на самата щитовидна жлеза. Традиционното лечение е хирургичната операция.

Лечение

Билкова медицина. Настойки от билката женевско срещниче три пъти дневно помагат за забавяне на действието на жлезата.

Хомеопатия. Хомеопатът може да предпише Iodium ЗОс два пъти на ден в продължение на 2 седмици.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ

Липсата на енергия, мускулната слабост, напълняването и упоритите инфекции са симптоми на това заболяване. Те са резултат от недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Пациентът може да изпитва студ и да има прегракнал глас, груба кожа и запек.

Лечение

Билкова медицина. Запарки от билката блатен аир помагат за регулиране на щитовидната функция.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Специфичните лекарства могат да включват Arsenicum alb., но като цяло лечението трябва да е конституционално и да е предписано от хомеопат

ГУША

Гушата е уголемяване на щитовидната жлеза. Симптомите на заболяването са сърцебиене, изпъкнали очи, раздразнителност и повишена температура. Това не е същото като хипертиреоидизма (вж. по-горе). Гушата често се причинява от дефицит на йод в храната и може да се облекчи чрез приемане на йодна добавка.

Лечение

Рефлексология. Рефлексологът масажира областите, които са свързани с щитовидната жлеза — в палеца на крака и в свода.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Акупунктуристът може да лекува заболяването с фини игли, поставени на определени места в “енергийните пътища” на тялото, за да изчисти пречките през кръвообращението и потока на енергията, и натрупването на флегма, която в китайската медицина се свързва с проблеми с щитовидната жлеза.

Хомеопатия. Лечението трябва да е конституционално, но специфичните лекарства включват Iodum ЗОс, Spongia ЗОс, Calcarea ЗОс и Fluoric ас. ЗОс.

 

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*