ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бактериите Ешерихия Коли са много упорити и трудно се лекуват

Здравейте, на дъщеря ми й откриха Ешерихия Коли в много голяма степен над 10,5 след антибиотично лечение. Лекуваха я един месец и бактериите изчезнаха, но след три месеца, когато отново се наложи антибиотично лечение на пневмония, се появиха пак. Този път започнахме лечение с класическа хомеопатия. От април тази година е на хомеопатично лекарство, но урината и продължава да има много силен мирис и да е много мътна. Правихме й отново изследвания и се оказа, че съдържанието на Ешерихия Коли е в същата степен на концентрация. Само че сега вече няма температура и останалите изследвания са й в норма. Притеснена съм, тъй като знам, че с хомеопатия много бавно се повлияват бактериите. А това може да доведе до бъдещи сериозни увреждания на бъбреците или червата (така поне твърдят лекарите алопати). За какъв период горе-долу ще изчезнат бактериите при хомеопатичното лечение и непрекъснатото наличие на бактерии не е ли опасно за вътрешните органи? Moля отговорете ми, защото съм много притеснена.

Живка Стоянова – Плевен

Сменящите се антибиотични курсове на лечение при бактериалните инфекции, без да се направи предварително микробиологично изследване за откриване на точния причинител и какъв точно медикамент ще му подейства, са губене на ценно време. Ако причинителят е открит и е намерен подходящият медикамент, лечението с антибиотик на първо време е наложително. След острия период може да се премине към хомеопатично лечение.

При урогениталните бактериални инфекции трябва да се следи и здравето на партньора (ако възрастта е подходяща, разбира се), защото най-честата причина за възникване на заразата е сексуалната, следвана от недобра (или неправилна) хигиена, смущения в обмяната, дисбактериоза. Понякога инфекцията може да се внесе от съседни места, особено при жените от замърсени ръце, бельо и др. Но в острия стадий винаги е препоръчително антибиотично лечение.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 5 до “Бактериите Ешерихия Коли са много упорити и трудно се лекуват

  1. Петя каза:

    Здравейте и на мен ми отриха коли в пикочните пътища и във влагалището, бяха ми предписали лечение, което ми облекчи болката, но след няколко месеца се появи пак. При мен не знам защо така, но имам адско парене след уриниране на кожата и усещам такова и във влагалището. Не издържам с тази болка вече а пия витамини с екстракт от ехинацея, също много вода, ям червени боровинки,но нищо не ми помага може ли някой да сподели какви са точно тези хомеопатични лечения ще съм много благодарна!

  2. Искра Стефанова каза:

    Искам да попитам дали се е намерил лекаря и точното лечение за лекуването на тази бактерия?Питам защото дъщеря ми я носи вече 6-та година и никакъв ефект.

    • spasova каза:

      http://lekuva.net/45691/pri-infektsiya-na-otdelitelnata-sistema-pijte-sok-ot-cherveni-borovinki.html
      При инфекция на отделителната система пийте сок от червени боровинки!
      Съдържащите се в него активни вещества не потискат размножаването на бактериите, но възпрепятстват полепването им по лигавицата на пикочните пътища и по този начин улесняват отмиването им чрез урината. Пийте по 300 мл сок от червени боровинки на ден – както за профилактика, така и за лечение на инфекцията. Задължително да се пият поне 2 литра вода – минерална се редува с изворна.

      За да стимулирате имунната си система да се пребори с инфекцията, пийте всеки ден по 3 чаши чай от ехинацея, който се продава под формата на торбички. Можете да си го приготвите и като накиснете 2 ч.л. суров корен от билката в 1 чаша вряла вода.

      Друго подходящо решение е чаят от коприва. Диуретичното му действие способства за прочистване на пикочните пътища. Пийте по 1 чаша на ден – приготвена с 1 ч.л.- сушени листа.

      Канадският хидрастис е натурално средство за унищожаване на бактериите Е.коли, причиняващи инфекции на отделителната система. Освен това билката стимулира имунната система и облекчава възпалението на пикочните пътища. Вземайте по 500-1000 мг екстракт от корен на канадски хидрастис веднъж дневно в продължение на не повече от 1 седмица.

      Редовният прием на 1000 мг витамин С в комбинация с 600 мг биофлавоноиди предотвратява полепването на болестотворни бактерии по стените на пикочния мехур.

      Избягвайте храните, които обострят цистита. Сред тях са аспержите, спанакът, червеното цвекло, суровите моркови, доматите, цитрусовите плодове, ягодите, червеното месо и прясното мляко.

      Избирайте меки, неароматизирани сапуни и не употребявайте масла, соли или пяна за вана.

  3. Мая каза:

    Докторите едно си знаят ,едно си баят ;антибиотици и толкова. Антибиотиците обаче убиват не само вредните бактерии ,те убиват и полезните и организмът става абсолютно беззащитен за всякакви инфекции . За да разбере човек как да се справи с вредните бактерии ,трябва да има много познания за хранене и физиология . На първо време е необходима стриктна хигиена : ВИНАГИ измиване с вода и интимен сапун след голяма нужда ,за да не попаднат бактерии от урината във влагалището и пикочните пътища .Що се отнася до малките деца – НИКОГА престояване на памперс в/у детето пълен с фекалии.
    Второ: вегетарианско хранене .Ешерихия коли се развива в животните следствие храненето им с индустриални фуражи ,несвойствени за животното и изсушени и смлени животински кости .Когато животното се храни с идустриални храни вместо с трева и билки както е в природата ,се нарушава бактериалната флора на организма му и се развиват вредни бактерии ,една от които е е.коли .Тази бактерия преминава в нас ,ако се храним с месо .Освен това месото предизвиква кисела среда в организма отговорна за безброй заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *