ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АКУПРО / ACCUPRO

Съдържа квинаприл (5, 10 или 20 мг), магнезиев карбонат, магнезиев стеарат, лактоза, желатин

Предназначение

акупро
С акупро се лекува високо кръвно налягане

Таблетките АКУПРО се препоръчват за лечение на хипертония. Могат да се използват самостоятелно или в комбинация с диуретици и бета-блокери. Същият медикамент се използва и за терапии при сърдечна недостатъчност.

Как се прилага

Приемът на този медикамент трябва да бъде определен от лекар. Дневната доза и схемата на терапия зависят от характера на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

При пропускане на прием вземете обичайната доза колкото може по-скоро, но не и ако наближава часът за следващия прием. Не вземайте двойна доза! При неволно предозиране или при проява на странични ефекти прекратете приема и се консултирайте с лекуващия.

Медикаментът трябва да се приема в едни и същи часове на деня според лекарската препоръка. Не коригирайте самоволно и не прекратявайте приема на АКУПРО без препоръка от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

АКУПРО причинява някои странични ефекти, за които пациентът трябва да бъде предварително предупреден. Проявата на някой от тях изисква консултация с лекуващия, или ако симптомите са тежки – търсене на незабавна медицинска помощ. Обичайните странични прояви са замайване и главоболие, възпаление на носната лигавица – ринит, кашлица, гадене и повръщане, необичайна умора, болка в мускулите или миалгия.

Кога не бива да се употребява

АКУПРО не се прилага при алергия към активния компонент или към някое от помощните вещества. Не прилагайте и в случаи на свръхчувствителност към сходни медикаменти.

Медикаментът е противопоказан за деца и подрастващи под 18 години.

Не лекувайте с АКУПРО пациенти с тежки заболявания на бъбреците, черния дроб или с диабет.

Лекарственият продукт не е подходящ за бременни и кърмачки. Не бива да се приема при опити за забременяване.

АКУПРО може да причини замайване и забавени реакции, което при шофиране или работа с тежки машини създава опасности. Въздържайте се от тези дейности, докато приемате медикамента.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АКУПРО с други лекарства задължително се обсъжда с лекуващия. Заради опасност от взаимодействия с негативни последици не се приемат едновременно АКУПРО и тетрациклин, варфарин, съдържащи магнезий и литий. При комбиниран прием с диуретици и бета-блокери е необходим системен лекарски контрол.

Този медикамент не трябва да се приема едновременно с калиеви добавки или заместители на солта.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *