Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АКУВЕР / ACUVER

Съдържа бетахистинов дихидрохлорид, захарин натрий, глицерол, етанол, натриев бензоат, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

акувер
С акувер се преодоляват проблеми на кръвообращението в средното ухо

Разтворът АКУВЕР се прилага при слухови нарушения, свързани с кръвоснабдяването на вътрешното ухо. Помага при световъртеж с гадене и повръщане, шум в ушите, слухови увреждания.

Как се приема

Противно на представите за подобен продукт – АКУВЕР се приема перорално: правят се 1-2 впръсквания в чаша вода и водата се изпива по време на хранене или непосредствено след това.

Обичайният дневен прием, не повече от 6 впръсквания, се разделя на три пъти. Терапията може да се провежда продължително, обикновено за положителен ефект са необходими няколко месеца.

Ако неволно предозирате, може да се получат симптоми от рода на зачервяване и замаяност, главоболие, сърцебиене, падане на кръвното налягане, отоци, бронхоспазъм. Приемът на много големи дози може да причини конвулсии.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АКУВЕР понякога причинява главоболие, сънливост, напрежение в главата, стягане в гърдите. Често съобщавани отклонения са гадене, повръщане, киселини и болки в стомаха, диария. При стомашни проблеми помага намаляването на дозата; правилно е разтворът да се приема по време на хранене, за да се избегнат подобни ефекти.

Реакция на кожата и меките тъкани се наблюдава рядко – става дума за сърбеж, обриви, копривна треска.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при алергия към един или повече компоненти.

АКУВЕР не е подходящ за бременни или кърмачки.

Противопоказан е при рак на надбъбречните жлези.

Не използвайте за деца и подрастващи под 18 години.

Необходима е конкретна оценка на риска при пациенти с бронхиална астма, язва на стомаха, при много ниско кръвно налягане, при копривна треска, сенна хрема.

АКУВЕР може да провокира сънливост и забавяне на рефлексите, затова при терапия с него не бива да се шофира. Противопоказана е и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АКУВЕР с антихистаминови продукти може да доведе до взаимно повлияване и отслабване на въздействието им, затова не бива да се допуска.

Пациентът следва да обсъди с лекуващия възможното съвместяване с всички лекарства, които трябва да приема постоянно.

_______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за флакон от 60 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *