ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИБУЛЕК / IBULEK

Съдържа ибупрофен, малтодекстрин, бетадекс, натриев хидроген карбонат, захарин натрий, аспартам, силицев диоксид, аромати

Предназначение

ибулек
Ибулек трябва да подейства в рамките на 5-10 дни

ИБУЛЕК е нестероидно противовъзпалително с активна съставка ибупрофен. Използва се за възрастни и деца над 12 години за овладяване на болка, възпаления и висока температура. Препоръчва се при главоболие и мигрена, зъбобол и болки след екстракция на зъб, болезнен цикъл, болки в ставите и мускулите.

Подходящ при простуда и грип.

Как се приема

Приемът на ИБУЛЕК започва с разтвор от едно саше, като дневната доза може да достигне до три (3X1). Дневната доза не бива да се превишава. Между два приема следва да има интервал от поне 6 часа.

Съдържанието на едно саше се разтваря в чаша вода със стайна температура и се изпива бавно. Въздействието на медикамента е по-бързо, ако това се направи преди хранене, но има риск от стомашен дискомфорт и други странични ефекти.

Лечението с този медикамент трябва да даде резултат в рамките на около пет дни. Ако това не се случи или чувствате усложняване на симптоматиката – потърсете медицинска помощ. Приемът на лекарството за срок, по-дълъг от 10 дни, трябва да бъде контролиран от лекар.

Възможни странични ефекти

Вероятността от проява на странични ефекти е по-голяма при продължителен прием, както и при потребители със здравословни проблеми на стомашно-чревния тракт.

Сред най-често съобщаваните нежелани ефекти са алергичните реакции – сърбеж, обриви, уртикария, затруднено дишане и хрипове, отоци на лицето и гърлото, хипотония, при астматици – влошаване на симптомите.

Сред честите оплаквания са също дискомфорт и болки в стомаха и корема, кървене, перфорация, повръщане на кръв. Съобщавано е за зачервяване на кожата и мехури, нарушаване целостта на кожата и лигавиците. При симптоми като описаните винаги се търси медицинска помощ.

Други нежелани ефекти са гадене и повръщане, диария или запек, усилено образуване на газове. По-рядко може да има оплаквания от главоболие и уморяемост, световъртеж, безсъние, раздразнение и тревожност, проблеми със зрението.

В по-редки случаи може да се прояви нарушение на чернодробните функции, менингит, проблеми със зрението и слуха. Съобщавано е за единични случаи на тежки възпаления на хранопровода и червата, стесняване на червата, задържане на течности и отоци, кървене от носа, отклонения в кръвната картина, инфаркт или инсулт, възпаление на пикочния мехур с кръв в урината, сърцебиене, нарушени функции на бъбреците и черния дроб, косопад.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът да не се приема при алергия към ибупрофен или някой от помощните компоненти, както и към други нестероидни противовъзпалителни средства.

ИБУЛЕК не е подходящ за деца под 12-годишна възраст или с тегло под 40 кг.

Не приемайте ИБУЛЕК ако сте страдали или страдате от язва на стомаха или дванадесетопръстника, както и ако сте склонни към кървене от чревния тракт. Да не се прилага при проблеми с кръвосъсирването.

Не се препоръчва при здравословни проблеми със сърцето, черния дроб и бъбреците.

Противопоказан през последните три месеца от бременността.

Да се избягва в случаи на обезводняване.

Взаимодействие с други медикаменти

Някои лекарствени комбинации на ИБУЛЕК увеличават опасността от проява на нежелани ефекти; паралелният прием трябва да се елиминира или да се изпълнява при режим с паузи между приема на отделните лекарства. Повишено внимание е необходимо при обсъждането на съвместяване с антикоагуланти, кортикостероиди, някои антибиотици, за лечение на ипертония, диабет, с литий, за лечение на тумори, ревматизъм и епилепсия, за подагра, за потискане на имунни реакции при трансплантирани.

______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 сашета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *