ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛУЦИНАР ГЕЛ / FLUCINAR GEL

Съдържа флуоцинолон ацетонид, пропиленгликол, лимонена киселина, етилов алкохол, метилхидроксибензоат, пропилбхидроксибензоат, карбопол, триетаноламин, динатриев-едетат, вода

Предназначение

флуцинар гел
Приложението на флуцинар трябва да се ограничава по време – активната съставка е кортикостероидна

ФЛУЦИНАР ГЕЛ е медикамент за локално външно приложение, синтетичен гликокортикостероид. Облекчава сърбежа при кожни проблеми, действа противоалергично и противовъзпалително. Продукт с трайно и силно въздействие – следи от приложението му могат да бъдат потвърдени при изследвания на епидермиса две седмици след апликация.Активният компонент флуоцинолон ацетонид се преработва в черния дроб и се изхвърля чрез урината.

Прилага се при упорити кожни заболявания като псориазис – включително по скалпа, себореен дерматит, плосък червен лишей, пруриго, екземи.

Как се приема

ФЛУЦИНАР ГЕЛ се прилага изключително по лекарска препоръка; дневната доза и продължителността на терапията са в зависимост от характера на здравословния проблем. Валидно е предупреждението при апликациите да се използва минималната ефективна доза.

Третирането на проблемната зона с този продукт се извършва един или два пъти дневно, като се използват до 2 г гел в рамките на 24 часа. Лечението не бива да е по-продължително от три седмици; ако третираният участък е на лицето, лечението се ограничава до една седмица.

При лечение на деца над 2 години се ограничава прилагането на продукта до една апликация дневно, върху малък участък от кожата.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ФЛУЦИНАР ГЕЛ може да провокира някои странични ефекти. Така например има информация за смущения в растежа на епидермиса, поява на акне, атрофия на подкожната тъкан, алопеция, обезцветяване на кожата, изсушаване, дерматит, фоликулит, поява на стрии и вторични инфекции. Не са изключени прояви с уртикария, активиране на стари болестни състояния на кожата.

Превръзките върху зона с апликация на този гел може да стане причина за отоци, повишаване на кръвното налягане и отслабване на имунната система. Ако гелът се нанася с терапевтична цел върху клепачите, това може да причини катаракта или глаукома.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛУЦИНАР ГЕЛ не бива да се използва при свръхчувствителност към някой от съставните компоненти.

Да не се прилага няколко дни след ваксинации.

Противопоказан е при деца под двегодишна възраст.

Медикаментът не бива да се използва през първите три месеца на бременността. След това, както и по време на кърмене, е допустимо прилагане на много малки дози върху ограничени зони от кожата. Препоръката е тази терапия да не се проточва във времето.

В случаи на вторична инфекция на лекуваната зона прилагането на ФЛУЦИНАР ГЕЛ трябва да се прекрати до овладяването й.

При продължително лечение е възможно да се получи отслабване на имунната система.

Специално внимание е необходимо при третиране на проблем от кожата на лицето; приложението е ограничено по количество и по време.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен ефект.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *