ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФИНАЛГОН / FINALGON

Съдържа ваниламид на нониловата киселина (нонивамид ), бутоксиетилов естер на никотиновата киселина (никобоксил), диизопропиладипат, аерозил 200, бял мек парафин, сорбинова киселина, цейлонско цитронелово масло, вода

Предназначение

финалгон
Използвай финалгон, за да си отиде болката

ФИНАЛГОН е маз, унгвент, предназначен за локално външно приложение при ревматични ставни и мускулни болки, артрит, лумбаго и ишиас, неврити, при травми в спорта и бита – навяхване, разтежение, при болки от претоварване и преумора на опорно-двигателния апарат, при тендовагинит и бурсит.

Двата активни компонента на ФИНАЛГОН – ваниламид на нониловата киселина (нонивамид ) и бутоксиетилов естер на никотиновата киселина (никобоксил), взаимно усилват обезболяващото си действие чрез съдоразширяващ ефект.

Как се приема

Лечението с ФИНАЛГОН се провежда 2-3 пъти дневно; проблемната зона се обработва с количество от мазта колкото грахово зърно (това е достатъчно за площ приблизително колкото средно голяма длан). Апликацията се провежда с помощта на специален малък апликатор, който е приложен в опаковката. Не е желателно да се работи с голи ръце поради риск от докосване на чувствителни места – очи, устни. Активните компоненти са аналози на капсаицина и постигат силно парещ ефект.

Ако приготвеното за апликация количество изглежда твърде голямо, отнемете го с памучен тампон, потопен в мазнина – олио, зехтин.

След апликирането на поредната доза ръцете се измиват обилно със сапун и вода.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ФИНАЛГОН може да причини локални дразнения – зачервяване и оток.
Препоръчва се непосредствено преди или след апликиране на ФИНАЛГОН да не се взема душ. Избягвайте мокренето на кожата и излагане на апликираната зона на слънце.

Кога не бива да се употребява

ФИНАЛГОН не се прилага при известна алергия към някой от компонентите.
Продуктът не се препоръчва за деца заради чувствителността на кожата им и очаквани реакции на свръхчувствителност към по-агресивните компоненти.
Не използвайте при бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

ФИНАЛГОН – не са известни случаи на лекарствени взаимодействия с продукта, които да са навредили на потребителя.

_________
Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *