ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Медикаменти за диабет – как да ги транспортирате ПРАВИЛНО?

Медикаменти за диабет – какво трябва да знаете?

Когато става дума за медикаментите и консумативите за инжекции, пътуването „с минимален багаж“ може да доведе до максимални последствия за хора, страдащи от диабет. Ако разчитате на тези инструменти в контрола над диабета вкъщи, ще се нуждаете от тях и когато сте на път.

Опаковайте поне тридневна допълнителна доза лекарства. По този начин ще се застраховате в случай на инцидент с автомобила, отлагане на полети или неочаквано забавно прекарване, което ща ви накара да искате да останете един-два дни повече.

При липса на място в багажа се откажете от някоя дреха, но не и от инсулина. Ако тръгвате на дълго пътуване и искате да си вземете повече от допълнителната тридневна доза лекарства, попитайте лекаря си дали може да ви изпише по-голямо количество от това за един месец, за да вземете повече със себе си.

Носете си резервни батерии. Заредете с нови батерии апарата за кръвна захар и инсулиновата помпа, ако използвате такава.

диабет лекарства
Лекарства за диабет – какво трябва да знаете?

Сметнете от колко батерии ще се нуждаят тези устройства до края на пътуването ви и вземете двойно повече.

Залепете всички опаковки батерии заедно, приберете ги в торбичка с цип и ги сложете при принадлежностите си за бръснене или в козметичната си чантичка, където лесно ще ги намерите.

Застраховайте се срещу хипогликемия. Ако лекарят ви е препоръчал винаги да носите със себе си глюкагон в случай на внезапно понижаване на кръвната захар, не го забравяйте, когато пътувате. Също толкова важно е да инструктирате спътника си как да ви го даде, ако се наложи.

При положение че сте в състояние сами да си инжектирате глюкагон, вероятно можете да повлияете на хипогликемията и с прием на въглехидрати.

Бъдете подготвени да промените графика си за прием на инсулин по време на дълги полети. Разгледайте някоя карта с отбелязани часови зони и пребройте тези, които ще прекосите, за да достигнете дестинацията си. Ако пътувате на запад, денят ви ще се увеличи и може да се нуждаете от повече инсулин. Ако летите на изток, денят ви ще намалее и може да ви трябва по-малко. Ако не сте наясно как да приспособите графика на инжекциите си по време на полет, помолете лекаря си да ви помогне, преди да заминете.

Носете лекарствата и принадлежностите си в оригиналните им опаковки. Вземете със себе си оригиналните етикети на производителя заедно с инсулина, спринцовките и автоматичните игли, апаратите за измерване, инсулиновата помпа и нейните консумативи.

Заради лекарствата може да имате проблеми с охраната на летището, ако инсулинът или кутията с консумативи са без етикети. Ако оригиналните опаковки заемат прекалено много място в багажа ви, опаковайте ги отделно, а кутийките им сгънете и приберете в ръчния си багаж. В случай че при проверката на багажа проявят интерес към лекарствата ви, тази информация ще бъде полезна за разпознаването им.

Обяснете, преди да са ви заподозрели. Кажете на служителите при рентгена на летището, че носите лекарства и принадлежности за диабет и дръжте информацията за тях в ръка заедно с бордните си карти. Подготовката ще ви помогне да преминете проверката без проблеми. Ако използвате помпа за инсулин, помолете да я разгледат подробно.

Предпазвайте себе си и околните от убождания. Сложете еднолитров контейнер за остри предмети, предназначен специално за пътуване, в ръчния си багаж или в жабката на автомобила.

Така ще можете да съхранявате употребяваните игли и ланцети, докато се приберете вкъщи, където да ги изхвърлите на подходящото място. Малки кутийки с подсилени срещу пробождане стени и плътно прилепващи капаци можете да намерите в някои аптеки.

Пазете инсулина си от екстремни температури. Те могат да повлияят на действието му. Ако се разхождате или карате велосипед в горещ ден например, сложете ампулите си в термоизолирана чантичка, за да ги запазите студени.

Когато пътувате с автомобил, дръжте инсулина далеч от таблото и жабката. Когато карате ски или се катерите в планината в студено време, приберете инсулина в джоб близо до тялото си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *