ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИБУДОЛОР ДУО / IBUDOLOR DUO

Съдържа ибупрофен, левоментол, карбомер, диизопропаноламин, етанол, пропиленгликол, вода

Предназначение

ибудолор дуо
С ибудолор дуо болките в ставите отслабват

Гелът ИБУДОЛОР ДУО е нестероидно противовъзпалително средство от комбиниран тип. Съдържа ибупрофен, който неутрализира болка и повишена температура, и левоментол – с обезболяващо и противовъзпалително действие. Левоментолът усилва ефекта от прилагането на ибупрофен, като същевременно охлажда и успокоява болезнената зона. Охлаждащият ефект се дължи на ментоловия компонент.

Медикаментът е подходящ при ревматични и мускулни болки, навяхване, болки в гърба, при различни спортни и битови травми – разтежения, изкълчване. Помага при леки форми на артрит.

Как се приема

Гелът ИБУДОЛОР ДУО е подходящ за възрастни и деца над 12 години. Прилага се локално, външно, като изцеденото от тубата стълбче гел се втрива внимателно в кожата. Еднократната доза е 1-4 см, апликации могат да се правят 2-3 пъти дневно. Интервалът между две последователни апликации следва да е най-малко 4 часа.

Тази терапия се провежда не повече от 14 дни. Ако в рамките на посочения срок не настъпят положителни промени, на всяка цена трябва да се направи консултация с лекар. Дори да има бързо подобрение, лечението следва да се провежда за срока, определен от лекар.

Възможни нежелани ефекти

ИБУДОЛОР ДУО може да предизвика алергични реакции с различна интензивност – например кожни дразнения, зачервяване и обрив, задушаване или пристъп на астма – при потребители с това заболяване; отоци на лицето и гърлото, затруднено преглъщане; поява на точковидни кръвоизливи и мехури по кожата.

Не са изключени също стомашно-чревни проблеми, болки, нарушено храносмилане, влошени функции на бъбреците.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИБУДОЛОР ДУО не бива да се употребява при алергия към активните или някои от спомагателните вещества в състава.

Гелът не е подходящ при пациенти с астма.

Не полагайте върху открита рана.

Медикаментът не е подходящ за деца под 12 години.

Безопасността на приема при пациенти на възраст над 65 години, с хронични заболявания на бъбреците и черния дроб, на сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт, трябва да бъде преценена индивидуално от лекар.

ИБУДОЛОР ДУО не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинираната терапия на ИБУДОЛОР ДУО с други нестероидни противовъзпалителни средства може да повиши риска от проява на странични ефекти. При паралелно приложение с кортикостероиди или аспирин е възможно да се проявят стомашно-чревни смущения.

ИБУДОЛОР ДУО може да си взаимодейства с лекарства за понижаване на кръвното налягане; усилва действието на антикоагулантите.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 60 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *