Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФУЦИДИН / FUCIDIN

Съдържа фузидова киселина, бутилхидроксианизол, цетилов алкохол, глицерол, течен парафин, калиев сорбат, полисорбат 60, бял мек парафин, разредена солна киселина, а-токоферол рацемат, вода

Предназначение

фуцидин
Фуцидин спасява при неприятни кожни инфекции

ФУЦИДИН (крем) е медикамент за локално външно приложение; активната му съставка блокира развитието на грамположителни бактерии при кожни възпаление. Продуктът е антибиотичен, ефективен включително срещу стафилококи. Предлага се под формата на крем или унгвент; кой вариант е подходящият за конкретен здравословен проблем – преценява дерматологът.

С ФУЦИДИН се лекуват инфектирани точки по цялото тяло, включително лицето и главата.

Как се приема

ФУЦИДИН се прилага локално 2-3 пъти дневно: малко количество от препоръчания крем/маз се нанася внимателно върху инфектираното място в продължение на десет дни. Не се полага превръзка.

Възможни нежелани ефекти

Локалното приложение на ФУЦИДИН може да провокира някои нежелани ефекти, които да направят продължителното му прилагане нежелателно.

Страничните ефекти на продукта се изразяват в кожни реакции – зачервяване, сърбеж, парене, в някои случаи контактен дерматит. Рядко може да се развие конюнктивит, ако лекуваната зона е в близост до очите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФУЦИДИН не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите.

Бременни и кърмачки могат да използват крема, ако лекуващият прецени това за целесъобразно. Ако медикаментът е препоръчан на кърмачки, той не бива да се полага непосредствено преди кърменето.

Забележка: В случай че е препоръчан вариантът ФУЦИДИН маз, продължителността на прилагането не бива да превишава 7 дни. Точниат състав на унгвента е: натриев фузидат в неутрална основа за маз, ланолин, цетилов алкохол, течен парафин, бял мек парафин, а-токоферол рацемат, бутилхидрокситолуен.

Продуктът ФУЦИДИН Н е антибиотичен крем с добавен хидрокортизонов компонент. Обикновено се прилага при контактен дерматит, което подсилва противовъзпалителния му ефект. Прилага се 2-3 пъти дневно за не повече от две седмици.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на продукта, които са с негативен за пациента ефект.

_

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за опаковка от 15 г

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *