Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЯМАКС / JAMAX

Съдържа selegiline hydrochloride, млечна захар, микрокристална целулоза, царевично нишесте, повидон К-25, стеаринова киселина

Предназначение

ямакс
Ямакс облекчава симптомите при Паркинсонова болест

Лекарственият продукт ЯМАКС е предназначен за потребители с болестта на Паркинсон или симптоми на паркинсонизъм. Предлага се самостоятелно – за да се отложат усложненията, изискващи постоянна терапия с леводопа; използва се и в комплексно лечение с последния медикамент. ЯМАКС постига добри терапевтични резултати, ако приемът му започне възможно в най-ранен стадий на заболяването.

Този продукт не е в състояние да излекува тежкото заболяване, но отлага усложненията и съдейства за по-леко понасяне на симптоматиката.

Как се приема

ЯМАКС се приема само по лекарска препоръка – в дози и с продължителност, определени от специалист за конкретния пациент. Стандартната единична доза е 5 мг приети сутрин, или 10 мг за два приема – сутрин и на обяд.

Възможни нежелани ефекти

Принципно ЯМАКС се приема добре, но както при всеки медикамент страничните ефекти не могат да се изключат.

Най-често се съобщава за безпокойство, тревожност и обърканост, халюцинации, изпадане в делириум, разстройства на съня, резки промени в настроението, забавена сърдечна дейност и обездвижване, отпадналост, световъртеж и болки в корема. При отделни пациенти ЯМАКС може да причини гадене и повръщане, отказ от хранене и анорексия, язвени кризи.

Регистрирани са също случаи с рязко падане на артериалното налягане или обратно – хипертонични кризи, обриви, пресъхване на устата, замаяност и главоболие, тахикардия, смущения във функциите на черния дроб. Страничните ефекти по-често се отбелязват при комбинирано лечение; това изисква системен контрол и корекции в дозирането на приеманите медикаменти.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага в случаите на алергия към един или повече негови компоненти.

Не се препоръчва при пациенти в депресия или с психотични разстройства.

Да се избягва при бременност и кърмене.

Лекуваните с този медикамент пациенти, които продължават да шофират, трябва да бъдат предупредени за някои от страничните ефекти на ЯМАКС. Ако при тях лекарството причинява замайване, обърканост, неволеви движения, могат да възникнат опасни ситуации и шофирането носи риск.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение с ЯМАКС се избягват т.н. симпатикомиметици поради опасност от хипертоничен пристъп. Лекуващият следва да препоръча лекарствена схема, при която е сведен до минимум рискът съчетаването с други медикаменти да причини резки промени в кръвното налягане – повишаване или понижаване, промени в настроението, отклонения в кондицията на мускулите, делириум и пр.

Ако ЯМАКС се приема само за определен период от време, се планира пауза между лечението с него и продукти като селективни инхибитори на обратното залавяне на серотонина – в случая от две седмици преди и след терапията с ЯМАКС.

Противопоказано е комбинирането с трициклични антидепресанти.

ЯМАКС не се приема паралелно с орални контрацептиви поради риск от хипертонични кризи.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *