Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГЛИЦЕРАКС / GLICERAX

Съдържа глицерол, желатин, пречистена вода

Предназначение

глицеракс
Глицеракс е подходящ за деца и за възрастни

ГЛИЦЕРАКС е слабителен продукт – супозитории в два варианта, за възрастни и за деца, съответно от 1400 или от 700 мг. Препоръчва се при констипация, когато чревният тракт задържа суха отпадна маса и не е в състояние да я експедира редовно. Прилагането на ГЛИЦЕРАКС активира чревната перисталтика в рамките на 15 минути до един час. Активният компонент глицерол предизвиква омекване на екскрементите и същевременно изпълнява ролята на лубрикант.

Този продукт е щадящ, не причинява екстремни състояния и е подходящ за потребители с хронични проблеми на стомашно-чревния тракт. Препоръчва се и при хора в напреднала възраст, лежащо болни с принудително продължително обездвижване. Подходящ е и за потребители с хроничен запек и симптоми на гадене и повръщане, които не позволяват прием на лаксативи в орална форма. Дозата от 1400 мг може да се използва по лекарска преценка за деца над 12-годишна възраст.

Как се приема

Супозиториите ГЛИЦЕРАКС са предназначени за ректално приложение. Възрастни могат да използват една-две дневно, като се съобразят с предполагаемото им време на действие (15 до 60 минути). Преди поставянето на “свещичката” в ректума се прави тоалет с хладка вода и зоната се подсушава.

Детският вариант от 700 мг може да се прилага веднъж дневно при възрастова група 1-12 години. Продуктът е приложим и при бебета, но само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре, но в отделни случаи е възможно да предизвика раздразнение и болка поради реакция на свръхчувствителност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГЛИЦЕРАКС не се употребява в случаите на непоносимост към компонентите на продукта.

Не се препоръчва при остри коремни болки, чийто характер не е изяснен от лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на този продукт с други медикаменти, които водят до негативни ефекти.

______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 6 броя по 1400 мг, или 3 лв за 6 броя по 700 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *