Рецепта за домашен серум при хормонален дисбаланс

При хормоналнен дисбаланс може да се появят множество болести и неразположение.

Едно от най-важните неща за нормалното функциониране на органите и целия организъм е поддържането на хормоналния баланс. Хормоните като естроген и прогестерон са изключително важни за здравето. Някои от най-честите симтоми при настъпил хормонален дисбаланс са безплодието, покачването на тегло, депресията, умората, безсънието, ниското либидо, косопад или изтънена коса.

Най-добрият начин за естествено балансиране на хормоните е диетата. Някои етерични масла могат да допълнят ефекта й и да подпомогнат за възстановяването на хормоналния баланс.

Този домашен серум, контролиращ хормоните включва две от трите най-ефективни етерични масла при хормонален дисбаланс. Тази рецепта изобилства от полезни ефекти, пише draxe.com и включва в масло от градински чай и мащерка.

Най-голямата полза от градински чай е, че тя помага за балансиране на производството на естроген в организма. Много здравословни проблеми като безплодие, ПМС и ракови заболявания са свързани с високите нива на естроген в тялото ни, което се дължи на употребата на храни, стимулиращи отделянето  или съдържащи хормона. Градинския чай е изключително ефективно етерично масло, което регулира хормоналния дисбаланс и поради тази причина може да го използвате като естествено средство за борба с ПМС.

Маслото от мащерка подпомага производството на прогестерон. Ниските нива на този хормон водят до безплодие и депресия при двата пола. Този ефект на етеричното масло от мащерка го прави незаменимо в домашната аптечка.

Употребата на етерични масла е за предпочитане пред хормоналните терапии, които могат да доведат до зависимост към лекарства, да прикрият симтомите и да имат различни сериозни странични ефекти.

Домашен серум при хормонален дисбаланс

хормонален дисбаланс

Време за приготвяне: 2 минути

Необходими продукти:

20 грама масло от вечерна иглика

30 капки масло от градински чай

30 капки масло от мащерка

30 капки масло от иланг

Към етеричните масла от мащерка и градински чай, добавете 30 капки масло от иланг и 20 грама масло от вечерна иглика към сместа. След като миксирате добре, приберете домашния серум за хормонален дисбаланс  в стъклено шишенце с капкомер.

Начин на употреба: Втривайте по 5 капки от серума два пъти дневно във врата си.

див ям
Див ям / Сладък картоф облекчава много от хормоналните нарушения по естествен начин

Оценете статията
Оценка 3.1 от 16 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *