Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Каляшева: Не подценявайте бактериалната вагиноза

Д-р Каляшева не случайно съветва своите пациенти да не подценяват появилата се бактериална вагиноза

Името на д-р Каляшева се наложи през последните години като успешен специалист дерматолог и венеролог.

Много жени в определен момент започват да усещат сърбеж и дискомфорт във влагалището и половите органи.  Появява се течение – по-силно или по-слабо, с неприятна миризма.

Въпреки това, те не отдават голямо внимание на външните симптоми и не търсят лекар, защото не си дават сметка, че това не са безобидни  признаци. Възможно е жените да са получили  бактериална вагиноза.

Д-р Каляшева обяснява, че бактериалната вагиноза е нарушено състояние на  нормалната микрофлора на влагалището.  Появили са се анаеробни микроорганизми в големи количества, които предизвикват този неприятен сърбеж и течение.

Най-често срещаните причини за появата на бактериалната вагиноза са полови контакти със заразен партньор, лоша хигиена, употреба на неподходяща контрацепция (има жени, които са алергични към латекса, от който произвеждат презервативите), използване на градски басейни, които не са добре дезинфекцирани или зарази от морската вода.

kaljasheva
Д-р Каляшева приканва дамите да не подценяват появилите се вагинални неразположения

Д-р Каляшева обяснява в drkaliasheva.com, че лечението при отделните пациенти протича по различен начин, както и лекарствата, които специалистът предписва.

Но е задължително, когато една жена усети, че нещо се случва с нейната полова система, да посети лекар. Колкото по-рано бъде открита бактериалната вагиноза или друг вид венерическо заболяване, толкова лечението протича по-лесно и в по-кратки срокове.

Освен чисто физическият дискомфорт, нелекуваната бактериалната вагиноза може да прерасне в много по-сериозно заболяване,  включително стерилитет (безплодие) и рак.

Възможно е жената да започне да изпитва нетърпима болка по време на полов акт и да развие диспареуния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *