ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Предлагамe ви подбрани хранителни добавки и билки, които понижават лошия холестерол

Профилактиката на инфаркта зависи от спирането на окисляването на лошия холестерол. Когато в тялото има малко LDL-холестерол, то няма какво да окислява.

Билки за понижаване на лошия холестерол
Билки за понижаване на лошия холестерол

Същевременно трябва да увеличите добрия HDL-холестерол (липопротеини с висока плътност), който прогонва лошия холестерол от артериите и го връща обратно в черния дроб.

Това са подбрани хранителни добавки и билки, които понижават лошия и увеличават добрия холестерол.

НИАЦИН: силен натурален агент

Ниацинът е витамин от В-групата, който понижава LDL-холестерола. Вземайте 1500 мг ниацин на ден под формата на инозинол хексаникотинат. Той не предизвиква сърбеж и приток на кръв към лицето и горната част на тялото, което се наблюдава при другите разновидности на суплемента.

Ниацинът не отстъпва на никое лекарство за понижаване на холестерола. Започнете с 500 мг и увеличавайте дозата с 500 мг всяка седмица до достигане на пълната доза. Тъй като високите нива на ниацин крият риск от чернодробни проблеми, вземайте инозинол хексаникотинат или друга разновидност само под лекарско наблюдение.

СЕЛЕН: помага по три начина

Минералът селен спомага за контролиране на холестерола. На първо място, той повишава нивата на глутатион. Същевременно понижава лошия холестерол. И на трето място, той повишава добрия холестерол, изтъква д-р Милър. Затова селенът е абсолютно задължителен компонент във всяка програма за понижаване на холестерола, казва той и препоръчва продължителен прием на комплекс мултивитамини, който съдържа минимум 200 мкг селен.

ЦИНК И МЕД: спасителни минерали

Цинкът и медта увеличават добрия и намаляват лошия холектерол. Вземайте 30 мг цинк и 1-2 мг мед на ден за предпочитане като част от комплекс мултивитамини и минерали.

ГУГУЛ: растението, което понижава холестерола

Постигам много добър ефект за понижаване на LDL-холестерола и увеличаване на добрия HDL-холестерол с тази билка, споделя д-р Вирендер Содхи, лекар натуропат, специалист по аюрведа. Д-р Содхи препоръчва продукт с 10% гугулстерони. Вземайте три дози или общо 900 мг на ден, съветва той, но само под наблюдение на аюрведа терапевт. Когато нивата на холестерол се нормализират, намалете дозата до 300 мг на ден.

Храни за контролиране на холестерола

Различни храни и съставки понижават лошия и увеличават добрия холестерол. Ето фаворитите на алтернативните лечители.

ОВЕСЕНИ ТРИЦИ: арестуват холестерола

Овесените трици са богати на разтворими фибри, които се свързват с холестерола в червата и го изхвърлят от тялото. Достатъчно е да изяждате една купичка овесена каша на ден, за да свалите лошия холестерол с 10%. Но дори да си угаждате с овесени курабийки, пак ще постигнете добър ефект.

ЛУК и ЧЕСЪН: ароматна защита

Чесън
Чесън

Гответе с много чесън и лук, защото те изтриват лошия холестерол. Можете да вземате и екстракт от чесън, като следвате препоръчителната доза.

ОРЕХИ: най-полезните ядки

Орехите съдържат алфа-линоленова киселина, която понижава лошия холестерол. Други богати източници на тази киселина са зехтинът, маслото от ленено семе, рапиченото и соевото олио, както и тученицата (Portulaca oleracea).

ЛЕЦИТИН: разтваря холестерола

Лецитиновите гранули съдържат фосфатидилхолин, който втечнява холестерола в тялото и не му позволява да се отлага в артериални плаки. Добре е да обогатявате сутрешната закуска от мюсли, плодове или кисело мляко с 1 супена лъжица гранули лецитин.

СОЯ: видът няма значение

Всички соеви продукти съдържат изофлавони, които понижават лошия холестерол. Можете да обогатите храненето с изофлавони, като си приготвите шейк със соев протеин на прах или като похапвате тофу и мисо – две популярни соеви изкушения с доказано място в кулинарията.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *