Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано! Отслабването на слуха може да бъде спряно

Има много възможни причини за отслабването на слуха – страничен ефект от лекарство, инфекция или дори натрупване на ушна кал – но най-честата причина е възрастта.

Отслабването на слуха
Отслабването на слуха

Д-р Майкъл Д. Сийдмън не е конвенционален лекар. Като оториноларинголог (специалист УНГ) д-р Сийдмън има различен поглед към здравето, лечението и слуха. Той е провел десетки проучвания върху връзката между храненето и добрия слух и доказва, че старческото отслабване на слуха може да бъде забавено и дори спряно.

Тук ви предлагам четирите субстанции в неговата формула, която той е изпробвал и върху себе си като профилактика на отслабването на слуха.

Вземайте комплекса 6 месеца и следете за подобрение на слуха, предлага д-р Сийдмън. Тези хранителни добавки могат да се приемат продължително без странични ефекти.

АЦЕТИЛ-КАРНИТИН: комбинация от аминокиселини

Този нутриент се произвежда в тялото от лизин и метионин – две аминокиселини. Без него митохондриите не могат да трансформират мазнините в енергия. Вземайте 150 мг на ден.

АЛФА-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА: мощен антиоксидант

Антиоксидантите предпазват тялото от свободните радикали, а алфа-липоевата киселина е един от най-мощните антиоксиданти, коментира д-р Сийдмън. Тя е решаваща за работата на митохондриите. Вземайте 150 мг дневно.

КОЕНЗИМ Q10: митохондриите се нуждаят от него

Този коензим транспортира мастните киселини през клетъчната мембрана до митохондриите. Вземайте 60 мг на ден.

ГЛУТАТИОН: витамин С и витамин Е не могат без него

Ензимът глутатион е част от антиоксидантното „домино“ на организма – без него витамин С и витамин Е не могат да вършат работата си. Вземайте 50 мг на ден.

Не слушайте само с ушите

Чуването не е продукт единствено на нервните клетки в ушния охлюв, казва д-р Мона Лиза Шулц, невропсихиатър и невролог от Ярмут, Мейн. Слухът зависи от нашето умение да се фокусираме и нагласата към онова, което чуваме.

Ако аз имах възрастово отслабване на слуха, бих опитала да обостря вниманието си и да променя нагласата си, споделя д-р Шулц. Ето нейните препоръки.

ВНИМАНИЕТО: вашето вътрешно слухово апаратче

Независимо колко добре чувате, вие можете да подобрите качеството на слуха посредством един „вътрешен апарат“ – вниманието, казва д-р Шулц и препоръчва в ситуации, в които чувате трудно, например в помещение с много хора, съвсем съзнателно и целенасочено да се фокусирате върху онова, което искате да чуете, и да изключите всички останали шумове.

НАГЛАСАТА: не може да чуете, ако не слушате

Всеки знае, че мъжете обикновено губят слуха си в диапазона на гласа на съпругата си, разкрива д-р Шулц. С други думи, ако има неща, които не желаете да чувате, може наистина да оглушеете за тях.

Ако подозирате, че вашата нагласа играе известна роля в отслабването на слуха ви, опитайте не само да слушате, но и да чувате – като бъдете емоционално чувствителни към онова, което вашите най-близки хора ви казват. И се постарайте да не се ядосвате, когато околните ви казват неща, които не искате да чувате.

Попитайте вашия партньор, близки и приятели: „Смяташ ли, че не те слушам?“ Ако отговорът е положителен, внимавайте повече, когато разговаряте с този човек. Може да откриете, че когато слушате по-внимателно, чувате по-добре.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *