ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФУНГОФИН / FUNGOFIN

Съдържа тербинафинов хидрохлорид, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилмиристат, вода

Предназначение

Ето как да лекуваме гъбички по кожата - с фунгофин!
Ето как да лекуваме гъбички по кожата – с фунгофин!

ФУНГОФИН е лекарствен продукт за локално външно приложение – прилага се при лечението на кожни инфекции, причинени от гъбички. Препоръчван при повърхностни инфекции на слабините, ходилата, различни участъци на кожата от гъбички, включително Кандида албиканс, както и при т.н. разноцветен лишей.

Как се приема

Кремът ФУНГОФИН се полага върху проблемния участък от кожата в дневна доза и с продължителност, определени от дерматолог. Медикаментът се полага на тънък слой след предварителното му измиване и подсушаване. Обработената зона не трябва да бъде превързвана или пристягана; в периода на лечението се носят редовно изпирани и изгладени дрехи от памучна материя, а ако инфекцията е на ходилата – памучни чорапи и удобни обувки. Допуска се използването на марля в случаите, когато заразената кожа образува гънки (под бюста). В такъв случай след вечерно намазване гънките се разделят с парче марля, което на сутринта се изхвърля.

При гъбички по кожата на краката кремът се нанася 1-2 пъти дневно в продължение на 1-2 седмици. При заразено ходило обработката е два пъти дневно в продължение на седмица, следвано от един път дневно за две седмици. Кожната кандидоза изисква 1-2 процедури дневно за 1-2 седмици. Лечението на разноцветен лишей е две седмици по 1-2 пъти дневно.

Подобрението при лечение с ФУНГОФИН се забелязва още след първите дни, но не бива да се прекратява по-рано от определения срок. Ако до две седмици проблемът не бъде решен, обсъдете с лекуващия следваща стъпка в терапията, възможно с друг медикамент.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е при лечението с ФУНГОФИН да се почувства сърбеж, парене или болка и да се появи зачервяване или оток. Ако симптомите се проявяват само при първите апликации и са преходни, няма причина за прекратяване на лечението. Ако обаче посочените признаци или други подобни са постоянни и ескалират, вероятно се касае за реакция на свръхчувствителност. Прилагането на ФУНГОФИН трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФУНГОФИН не се препоръчва при свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.

Този медикамент не е подходящ при склонност към контактен дерматит поради съдържащите се в него цетилов и стеарилов алкохол.

Не се препоръчва прилагане на ФУНГОФИН в период на кърмене – активните съставки на медикамента преминават в кърмата. Бременни могат да го използват по изключение с лекарска препоръка.

Прилагането при деца следва да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ФУНГОФИН с негативен ефект върху здравето на пациента.

_______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *