Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезно за сърцето – Шоколадово руло с ягодов крем

Този десерт е вкусен, но беден на мазнини – прави се с пресни или замразени ягоди и крема сирене. Полезен е за сърцето, защото в една порция се съдържат само 187 ккал, 7 г мазнини, 3 г наситени мазнини, 121 мг холестерол, 96 мг натрий, 25 г въглехидрати, 1 г влакнини, 8 г белтъчини.

Шоколадово руло с ягодов крем
Шоколадово руло с ягодов крем

Бедните на мазнини рецепти, които ви предлагаме, можете да включите във всяка диета за отслабване.

Продукти за 6 парчета

3 яйца

75 г пудра захар

50 г бяло брашно

25 г какао на прах

1 ч. л. пудра захар

За пълнежа

125 г пресни или замразени ягоди

200 г нискомаслено крема сирене

2 ч. л. пудра захар или количество на вкус

Приготвяне 30 минути плюс 30 минути за охлаждане

Топлинна обработка 7-10 минути

Изберете тенджера или тава, която е достатъчно широка, за да побере голяма огнеупорна купа. Сипете съвсем малко вода на дъното й.

Оставете я да заври на висока температура. Загрейте фурната до 220 °С и застелете плитка тавичка с хартия за печене.

Намалете котлона и поставете купата в тенджерата/тавата. Сипете вътре яйцата и захарта и ги разбивайте 12-13 минути с помощта на ръчна бъркалка, докато сместа се сгъсти и заприлича на мус. Извадете купата от тенджерата и бъркайте още 2 минути.

Пресейте брашното и какаото и ги прибавете към яйчената смес (сипвайки ги с кръгови движения).

Излейте сместа в предварително подготвената тавичка, разпределяйки я равномерно. Печете 7-10 минути, докато блатът се стегне, но при натиск пружинира.

Веднага извадете пандишпана върху чист лист хартия за печене, внимателно отстранете хартията от блата и изрежете хрупкавите краища с помощта на назъбен нож.

Навийте блата на руло откъм по-късата страна заедно с хартията за печене. След това оставете рулото да изстине напълно 30 минути.

За да приготвите пълнежа, нарежете ягодите на парченца в купа. Добавете крема сиренето и захар на вкус и разбъркайте. Похлупете и охлаждайте сместа, докато стане време да намажете сладкиша.

Внимателно развийте изстиналия блат и отстранете хартията за печене. Намажете повърхността му с ягодовия пълнеж и отново навийте рулото. Не се притеснявайте, ако се напука – в това се крие част от очарованието на този десерт.

Поръсете с пудра захар и прехвърлете рулото в поднос. Преди да поднесете сладкиша, го нарежете на филийки с дълъг и тънък назъбен нож.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *