ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази пица от царевично брашно с риба тон ще подобри сърдечното ви здраве

Царевичното брашно е подходящо за приготвяне на пици и се съчетава много добре с плънка от доматен сос, риба тон и маслини, което е много полезно за сърцето. 

В една порция се съдържат само 504 ккал, 11 г мазнини, 5 г наситени мазнини, 31 мгхолестерол, 254 мг натрий, 75 г въглехидрати, 9 г влакнини, 3 г белтъчини.

Пица от царевично брашно
Пица от царевично брашно

Продукти за 4 порции

340 г разтворимо царевично брашно

1 с. л. нарязана прясна мащерка

3 с. л. нарязан магданоз

1 с. л. зехтин екстра върджин

400 г нарязани домати (от консерва)

1 жълта чушка, разполовена и почистена от семената

200 г риба тон (консервирана във вода), отцедена и разкъсана на парченца

250 г сирене рикота

12 черни маслини, без костилки и разполовени

сол и черен пипер

1-2 с. л. пресни листа от мащерка за украса

Приготвяне 30 минути

Топлинна обработка 10-12 минути

Варете царевичното брашно в 1,3 литра вряща вода 5 минути или според указанията на опаковката, докато се сгъсти.

Отстранете от котлона и прибавете мащерката, магданоза, сол и пипер на вкус. Прехвърлете тестото в намазнена тава и го разпределете равномерно, за да получите гладък кръг (с диаметър около 30 см) с леко повдигнати краища. Намажете ги със зехтина.

Загрейте предварително грила на висока температура. Сложете доматите в тенджера заедно със соса от консервата и след като заврят, ги оставете на умерена температура 6-8 минути, като разбърквате от време на време, докато по-голямата част от течността се изпари и се получи сравнително гъст сос. Под­правете със сол и черен пипер на вкус.

Междувременно изпечете жълтата чушка в грила (с кожата нагоре). Сложете чушката в найлонова торбичка и изчакайте да изстине, след това я обелете. Нарежете я.

Разпределете доматения сос върху тестото от царевично брашно и отгоре сложете парченцата чушка, рибата тон, натрошено сирене рикота и разполовените маслини. Намалете грила до умерена температура и печете пицата 10-12 минути. Поръсете с мащерка и поднесете.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *