ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Леля Дешка от Пловдив: това е моята рецепта, с които лекувам панкреаса

Пиша това писмо с удоволствие и радост, защото вашия вестник е любим на цялото ни семейство

панкреас рецепта
Искам да споделя една рецепта, която използвам, за лечение на панкреас. Аз се казвам Надежда Дишлиева и живея в Пловдив, но моя род е от село Куртово Конаре. Диабетичка съм. Знаете, че всички нередности във вътрешните органи имат отрицателно въздействие върху здравето ни. За да функционира системата на човешкото тяло гладко, всеки един от органите е отговорен за конкретен биологичен процес.

По-специално, ако човек има затруднено смилане на храната, или повишени нива на кръвната захар, такива проблеми показват неизправност в панкреаса.

Този малък орган, разположен зад стомаха в ляво, изпълнява две жизненоважни функции – храносмилателна и ендокринна. Панкреасът произвежда ензими, необходими за обработката на протеините, мазнините и въглехидратите, идващи от храната.

Най-често срещаните заболявания, свързани с нарушение функциите на на жлезите с вътрешна секреция, са панкреатит и диабет. В първия случай започва възпаление на панкреаса, тъканите се раздуват, има и кръвоизливи понякога, намалява и броя на генерираните от органа храносмилателни ензими.

Основните причини за панкреатит могат да са камъни в жлъчката, стомашна и дуоденална язва, доброкачествени и злокачествени тумори, злоупотреба с алкохол, травматични фактори. От друга страна, намаляване производството на инсулин и появата на диабет се предизвиква от високо калорични и сладки храни, които съдържат сложни въглехидрати, заседнал начин на живот, затлъстяване, стрес и умора, атеросклероза, проблеми с функционирането на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), дългосрочна употреба на хормонални препарати. Между другото, панкреатитът също може да предизвика развитието на диабет.

Ето я рецептата, която използвам най-често:

Пасират се 300 грама чесън, 300 грама корени от магданоз и един килограм лимони, които е добре да са с кората. Получената смес се поставя в стъклен съд и се съхранява в хладилник.

Отделно от това се Смесват се равни части листа от червена боровинка, боровинки и ягоди, шушулки от боб и царевична коприна. 2 супени лъжици от сместа се слагат в термос, изсипва се вряща вода и се оставя в продължение на 5 – 6 часа. Режимът на лечение трябва да бъде, както следва: в продължение на 3 месеца три пъти на ден преди хранене, вземете една чаена лъжичка от лимоново-чесновата-магданозена смес и я сложете в една трета от чаена чаша, пълна с билковата лечебна инфузия.

Желая на целия екип на вестник „Здраве за всички“ весели Коледни и Новогодишни празници, да сте живи, здрави и все така да ни помагате с рецепти и напътствия, които са полезни за здравето.

Надежда Дишлиева от Пловдив

* Рецептата се публикува с любезното разрешение на вестник „Здраве за всички“. Заглавието е на редакцията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *