ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хипофункция на щитовидната жлеза – 9 доказани начина да си помогнем

При хипофункция на щитовидната жлеза – тялото има недостиг на необходими хормони, а това от своя страна засяга скоростта на метаболизма.

Някои от най-честите симптоми, свързани с хипофункция на щитовидната жлеза са умора, повишена чувствителност към студ, запек, сухота на кожата, подпухнало лице, дрезгав глас, мускулни спазми, внезапно покачване на теглото, депресия и чупливи нокти и коса.

Вижте натуралните методи, които могат да помогнат, за да се контролира това състояние, представени на сайта top10homeremedies.com.

  1. Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които помагат за подобряване на функционирането на жлезата. То ще стимулира обмяната на веществата, ще ви зареди с енергия, ще допринесе за повишаване на телесната температура, което е важно за тези, който имат хипофункция на щитовидната жлеза. Може да използвате кокосовото масло за готвене или като добавка към вашите шейкове.

хипофункция на щитовидната жлеза
Хипофункция на щитовидната жлеза – какво помага?
  1. Келп

Келпът е кафяво морско водорасло с богато съдържание на йод и минерали. Полезно е за тези, които страдат от хипотиреоидизъм, дължащ се на липса на йод в организма, но не се препоръчва на хора, страдащи от автоимунни заболявания на щитовидната жлеза, защото това може да влоши състоянието. Първо се консултирайте с лекар, за да определи дозата, която е подходяща за вашето здравословно състояние.

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет може да се справи с нарушенията на щитовидната жлеза. Смята се, че той помага за детоксикацията, възстановява киселинно-алкалния баланс в тялото, улеснява загубата на тегло и  помага за регулиране на хормоните и подобряване на метаболизма. Ябълковият оцет е полезен и при други здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.

– Добавете две супени лъжици органичен ябълков оцет в чаша топла вода, сложете малко мед и пийте този разтвор ежедневно.

  1. Рибено масло

Рибените масла помагат за усвояването на хормоните на щитовидната жлеза и поддържат  здравословната й функция. Високото им съдържание на омега 3 мастни киселини се бори с възпаленията и подсилва имунитета. Препоръчителната дневна доза е до 3 грама. Започнете приема на добавки с рибено масло, след консултация с Вашия лекар, особено ако приемате лекарства, които разреждат кръвта.

  1. Витамин D

Липсата на витамин D се свързва с няколко автоимунни заболявания, част от които е и хипофункция на щитовидната жлеза (Хашимото). Събирането на сутрешни лъчи за около 15 минути е добър начин да си набавите необходимия витамин.

  1. Масло от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика е друга съставка, която може да помогне при хипофункция на щитовидната жлеза. То има високо съдържание на гама-линоленова киселина, която има противовъзпалително действие и спомага за повишаване на нивата на хормоните на щитовидната жлеза, което може да облекчи състоянието. Препоръчителната дневна доза е от 2 до 8 грама.

  1. Джинджифил

Джинджифилът е добър източник на цинк, магнезий и калий, а неговите мощни противовъзпалителни свойства могат да помогнат за подобряване на функционирането на щитовидната жлеза. Можете да добавите нарязан на филийки пресен джинджифил към супи и други ястия. Пийте по две или три чаши чай от корен на подправката. За да го направите – добавете малко пресен джинджифил в чаша вряща вода. Оставете за пет минути и добавете малко мед, преди да го изпиете.

  1. Сибирски женшен

Сибирският женшен е много полезен за стимулиране на надбъбречните жлези, които подпомагат функционирането на жлезата. Тази билка ще помогне за облекчаване на умората, която е един от най-честите симтоми, причинен от хипофункция на щитовидната жлеза. Приемайте от 100 до 200 мг сибирски женшен два пъти дневно, преди закуска и преди обяд.

  1. Витамини от група В

Когато става въпрос за хипофункция на щитовидната жлеза е добре да приемате витамини от група В, включително витамини B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 и В12. Те са изключително важни за здравето на жлезата и ще помогнат за облекчаване на симптомите.

ти лайф билков чай
Билковият чай ТИ ЛАЙФ помага при проблеми с щитовидната жлеза!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *