БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Неподозирани ползи от топлата вода с мед

Пиенето на чаша топла вода с мед всекидневно може да подобри здравословното ви състояние и да предотврати разнообразни болести.

топла вода с мед
Топлата вода с мед има множество ползи за здравето

Скъпоценните хранителни и лечебни свойства на меда са познати от векове, а водата е основен двигател на нашия организъм. Какъв ефект ще има за организма ни, ако смесим двете незаменими съставки? Топлата вода с мед е заредена с антибактериални и противогъбични свойства и ще стимулира работата на цялото ви тяло, пише enkivillage.com.

Ето какви ще са ползите за здравето ни, ако пием подсладената напитка ежедневно:

  • Ще се отървете от подуването и газовете. Само една чаша вода с мед ще премахне газовете в стомаха и ще почувствате лекота.
  • Имунната ви система ще бъде подсилена. Важно е да използвате натурален мед, за да извлечете максимална полза от антибактериалните му свойства. Медът е пълен с ензими, витамини и минерали, които ще ви предпазят от неприятни бактерии и болести.
  • Топлата вода с мед е един от най-добрите методи за прочистване на организма. Детоксикацията е бърза с тази напитка, но ако добавите лимон ще подсилите пречистващата сила на сместа.
  • Медът е естествен антиоксидант, което означава, че помага да се изведат всякакви отпадъци от тялото, а благодарение на антибактериалните си свойства кожата ви ще стане по-чиста и свежа от всякога.
  • Макар медът да съдържа захари, пиейки тази смес, вие ще отслабнете. Захарта, която той има е полезна за тялото и ще ви помогне да угодите на ежедневната си необходимост от сладко, която задоволявате с торти, вафли, бонбони, шоколад и подсладени напитки. Ако заместите пакетираните храни и бялата захар с вода с мед ще намалите калориите с до 64%!
  • Медът е естествен лек за инфекции на дихателните пътища. В разгара на зимния сезон е важно да знаете метод, който да ви помогне при болки в гърлото. Е, топлата вода с мед е изпитано средство, което може да използвате при кашлица и настинка.
  • Комбинацията от фруктоза и глюкоза в меда ще помогне на тялото да регулира нивото на кръвната захар и ще понижи холестерола. Освен това пиенето на вода с мед може да предотврати риска от сърдечни заболявания. Флавоноидите и антиоксиданти в меда са отлично средство за предпазване от инфаркт. Изследванията показват, че медът забавя процеса на окисляване на лошия холестерол в кръвта – което има вредно въздействие върху сърцето.

Може да допълните ползите на напитката, добавяйки ароматна канела. Тогава ще имате средство за борба с алергиите, диабет и гингивит. Научете повече за лечебните сили на канелата и меда тук.

Най-доброто съотношение за вкусната напитка е: 1 чаша вода, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжичка канела.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Неподозирани ползи от топлата вода с мед

  1. aleko каза:

    Няма спор, че е с лечебни качества, но и силно разхлабващо, когато се пие мед с гореща вода -без лимон.

Коментарите са затворени.