Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛОДАГРА / ALODAGRA

Съдържа алопуринол, лактоза монохидрат, силициев диоксид, царевично нишесте, прахообразна целулоза, натриев нишестен гликолат, натриев лаурилсулфат, повидон К30, магнезиев стеарат

Предназначение

алодагра
Алодагра не може да се приема по време на пристъп от подагра

АЛОДАГРА е ензимен инхибитор – лекарствен продукт за контрол върху скоростта на химичните промени в организма. Използва се при лечението на болестни състояния, свързани с повишени стойности на пикочната киселина в организма, основно при подагра и заболявания на бъбреците – включително бъбречнокаменна болест. Може да се приема продължително.

Как се приема

Таблетките АЛОДАГРА се поглъщат цели с вода след хранене. При лечение с този продукт е необходимо да се пие много вода, средно 2-3 литра дневно. Дневната доза и продължителността на лечението се определят от специалист в зависимост от проблема и възрастта на пациента.

Лечението с АЛОДАГРА започва с дози от 100-300 мг и продължава обикновено месец, но може и по-продължително. При бъбречни проблеми дозата обикновено е редуцирана, а при стомашни дневната доза е разпределена на 2-3 приема, за да се избегнат кръвоизлив. Поддържащата доза при леки състояния на подагра е 100-200 мг, докато при тежки може да достигне и до 900 мг дневно.

При лечение на деца дозата не може да надхвърля 400 мг; често се препоръчва разделянето й на 2-3 приема, за да се избегнат гадене и повръщане, стомашни кръвоизливи.

Възможни нежелани реакции

При лечение с АЛОДАГРА е възможно да се получат реакции на свръхчувствителност като обрив, сърбеж, уртикарии, отоци на лицето и гърлото, възпаление на устата и устните, затруднено дишане и преглъщане, хрипове.

Наблюдавани са също гадене и повръщане, отклонения във функционирането на черния дроб, жълтеница, болки в ставите, понижена функция на бъбреците, кръв в урината и болки в зоната на пояса.

В много редки случаи медикаментът може да причини повишени стойности на мазнините в кръвта, промени в ритъма на чревния тракт, кръв в урината, необичайна слабост и усещане на умора, потиснатост, прилошаване и припадъци, гърчове, зрителни проблеми, хипертонични пристъпи, косопад, мускулни болки, циреи, промяна във вкусовите усещания.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛОДАГРА не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не приемайте този медикамент при пристъпи на подагра или ако един пристъп току що е отминал.

При високо кръвно налягане или сърдечни заболявания се преценява конкретно безопасността на приема.

Пациенти с болести на бъбреците и черния дроб приемат АЛОДАГРА под контрол и в редуцирани дози.

При бременност и кърмене е допустим прием само след преценка за безопасност на лекуващия и под медицински контрол.

Ако медикаментът причинява замайване и/или проблеми със зрението, при лечението с АЛОДАГРА не трябва да се шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

АЛОДАГРА влиза в лекарствени взаимодействия с някои медикаменти, част от които не бива да се приемат заедно с този медикамент. Пациентът следва да информира лекуващия за лекарствата, които приема за друго заболяване; необходима е преценка за оптималния вариант, при който съвместяването няма да промени действието на всеки един от медикаментите и няма да навреди на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 50 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *