Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЮМЕКС / JUMEX

Юмекс съдържа сележилин хидрохлорид, магнезиев стеарат, талк, поливидон, царевично нишесте, лактоза монохидрат

Предназначение

юмекс
Юмекс помага при затрудненията на Паркинсон и Алцхаймер

Медикаментът ЮМЕКС е средство за лечение при заболявания на централната нервна система, включително болестите на Паркинсон и Алцхаймер.

Как се приема

Лечението с ЮМЕКС се планира като технология от лекар специалист. Дозата и продължителността на приема зависят от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента.

Най-често при болест на Паркинсон се препоръчва прием на доза от 10 мг сутрин или същата доза, разделена на два приема поравно – сутрин и рано следобед.

При болест на Алцхаймер стандартното лечение е с 5 мг сутрин; тази доза може плавно да бъде увеличавана при необходимост до 10 мг.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с ЮМЕКС е необходимо да се следи за проявите на странични ефекти, които могат да са причина за промяна на терпията.

Сред страничните ефекти от приема на това лекарство могат да бъдат нарушения на съня, пресъхване на устата, гадене и повръщане, световъртеж, промени в кръвното налягане при рязко ставане, замъглено зрение.

Ако ЮМЕКС се прилага едновременно с друг медикамент – като леводопа, може да се появи замаяност и умора, загуба на равновесие, тревожност, халюцинации, обърканост, депресивни състояния, извършване на неволеви движения, аритмии, кожни реакции. Лекуващият следва да контролира терапията, а потребителите да информират при появата на нежелани реакции и лечението с този продукт да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЮМЕКС не се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не е подходящ за потребители с язва на стомаха и заболявания на черния дроб и бъбреците.

ЮМЕКС не може да се използва едновременно с леводопа при хора с хипертония, глаукома, тиреотоксикоза, хиперплазия на простатата, ангина пекторис и ритъмни нарушения на сърдечния мускул.

Не се препоръчва при някои психиатрични диагнози.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът не трябва да се приема едновременно с болкоуспокояващи – съдържащи опиоиди; някои антидепресанти, перорални контрацептиви, медикаменти за подсилване на симпатикусовата нервна система.

_________

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 50 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *