Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦИПРОЛОН / CIPROLON

Съдържа ципрофлоксацин, микрокристална целулоза, царевично нишесте, хидрогенизирано растително масло, натриев нишестен гликолат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, титанов диоксид, полиетилен гликол, хипромелоза, симетикон, полиакрилатна дисперсия

Предназначение

ЦИПРОЛОН е антибиотик от групата на флуорхинолоните. Активен е срещу точно определени бактерии и може да блокира инфекции, причинени от тях.

ципролон
Ципролон е ефективен при множество бактериални инфекции

Използването на антибиотика е ефективно в случаите, когато причинителят на бактериалната инфекция е доказан и се повлиява от активната съставка ципрофлоксацин. Прилага се при възпаления на дихателните пътища, при повтарящи се инфекции на синусите и ушите, на пикочните пътища и репродуктивната система, коремни инфекции, възпаления на стомашно-чревния тракт, на кости и стави, на кожата и меки тъкани, за профилактика при вдишване на антраксни спори.

Използването на медикамента при деца и юноши е ограничено – препоръчва се при вдишване на антраксни спори или при инфекции на бъбреците и пикочните пътища. Прилгането може да става само под лекарски контрол.

Как се приема

ЦИПРОЛОН се приема в дози и с продължителност, определени от лекар. Дозата е индивидуална и зависи от заболяването и здравословното състояние на потребителя. Има няколко варианта на прием, от една таблетка в денонощие до три на 12 часа.

Таблетките ЦИПРОЛОН се поглъщат с вода, без да се дъвчат или стриват. Може да се приемат с храна, но не с мляко и млечни продукти или с подсладени сокове. Приемът обикновено е 5-21 дни, но срокът може да бъде удължен в зависимост от състоянието на пациента.

Не променяйте самоволно дозировката, не съкращавайте срока на прием, нито го удължавайте.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти от медикамента са гадене, повръщане, болки, диария и метеоризъм; болки в ставите. Възможни са също гъбични инфекции, промени в параметрите на кръвната картина, главоболие, промени в съня, хиперактивност, обриви и уртикарии. Рядко се проявяват задух, понижаване на кръвното налягане и припадъци, ускорен пулс, болки в мускулите. Има данни и за единични случаи на тежки алергични реакции, умствени разстройства, проблеми с координацията, панкреатит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИПРОЛОН не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приема при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания.

Не шофирайте при лечение с ЦИПРОЛОН, ако медикаментът причинява влогаване на концентрацията, понижаване на кръвното налягане със склонност към припадъци.

Взаимодействие с други медикаменти

ЦИПРОЛОН влиза в лекарствени взаимодействия с други медикаменти и това трябва да се вземе предвид при изготвянето на терапевтична схема за конкретен пациент. Възможно е някои медикаменти да бъдат заменени или спрени за известно време, или приемът да става по график, с достатъчно големи паузи между приема на различните лекарства.

Повишено внимание от страна на лекаря е необходимо за преценката при съвместяване с ЦИПРОЛОН на антикоагуланти, медикаменти за ХИВ-позитивни и трансплантирани, кофеин, антиацидни продукти, някои хранителни добавки с калций, магнезий, алуминий и желязо.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *