Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кокоши трън се оправя с лимон

Резенче лимон с дебелина 5 мм се овалва от двете страни в салицилов прах (от аптеката). Краката се киснат 10-15 мин. в топла вода, след което резенчето се налага върху болното място. Бинтова се и така престоява през нощта. Прави се всяка вечер до отстраняването на кокошия трън (около 10 процедури).

Нарязват се 1-2 скилидки чесън на филийки и се накисват за 7-8 часа в оцет. Вечерта се изрязва квадратче лейкопласт и в средата му се прави дупка колкото кокошия трън. Залепя се върху него така, че да е отвън. Налага се с накиснатата скилидка и отгоре се залепя с лепенка. Престоява цяла нощ. Процедурата се прави 1-3 пъти.

Болното място се накисва в гореща вода и се изрязва добре. Намазва се 3-4 пъти с газ в разстояние на половин час. После се посипва обилно със сол, превързва се и престоява през нощта. Прави се 3-4пъти подред.

Вечер кракът се накисва с топла вода. Върху болното място се поставят 2 скълцани скилидки чесън с щипка сол. Превързва се добре и така се преспива.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *