ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подобрете нивата на кръвната си захар с този чай

Чаят от лайка се използва в за лечение на тревожност, безсъние, храносмилателни оплаквания, настинка, кожни заболявания, подагра, язви и други,  но в някои култури пият чай от лайка, за да подпомогнат облекчаването на симптомите на диабета. Според някои учени чаят от лайка може да пребори и рака.

Това се потвърждава от ново проучване според което, ако се консумират по три чаши чай от лайка на ден нивата на кръвната захар при хора с диабет ще се подобрят.

Ще подобрите здравето си само с 3 чаши чай от лайка
Ще подобрите здравето си само с 3 чаши чай от лайка

Изследователите са давали на 64 viagra pris души с диабет чай от лайка или вода за пиене след хранене. Дозата се е приемала по три пъти дневно в продължение на два месеца. На участниците са правени редовни изследвания на кръвта, а резултатите, публикувани в списание „Nutrition“ показват, че само след осем седмици тези, които са пиели редовно чай от лайка имат по-ниски нива на кръвната захар и по-високи нива на антиоксиданти в сравнение с тези, които са пиели  вода.

Друго проучване показва, че чаят може да помогне за предотвратяване на неприятни усложнения от диабета – загуба на зрение, увреждане на бъбреците и нервите.  Изследователи от университета в Тояма в Япония добавят екстракт от лайка в хранителния режим на плъхове, болни от диабет, в продължение на 21 дни. Учените сравнявали състоянието на тези животни с това на такива, на които в хранителния режим не е добавен екстракт от билката. Плъховете, които са получили лайка показват значително подобрение на нивата на глюкоза в кръвта в сравнение с тези с нормалната диета. Установява се, че лайката подтиска два ензима, които имат роля в развитието на диабетните усложнения.

Други проучвания показват, че включването на някои храни в диетата също могат да спомогнат за подобрението на нивата на кръвната захар. Такива са пилешко, орехи, киноа и тофу.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.