ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГАРГАНТА / GARGANTA

Съдържа бензидаминов хидрохлорид , метил парахидроксибензоат, натриев цикламат, глицерол, натриев хидрогенкарбонат, полисорбат 80, етанол 96%, ментов аромат, фосфорна киселина, вода

Предназначение

гарганта
Гарганта спрей лекува възпаления на устната лигавица и гърлото

ГАРГАНТА е лекарствен продукт – спрей за устна лигавица, който се използва зя локално обезболяване. Продуктът е нестероидно противовъзпалително средство с аналгетичен ефект. Използва се при болка, зачервяване, възпаление и оток на лигавицата в устната кухина и гърлото.

Как се приема

Този лекарствен продукт е в удобна спрей опаковка, с чиято помощ се впръсква точно определено количество върху засегнатата от инфекцията зона. Медикаментът се прилага не повече от седмица, като не се превишават дневните дози и се следват указанията на лекар или фармацевт. Дневните дози зависят от здравословния проблем и възрастта на потребителя.

Възрастни и деца над 12 години – до 6 пъти дневно по 4-8 впръсквания; между отделните процедури трябва да има интервал от час и половина – три часа.

Деца от 6 до 12 години – до 6 пъти дневно по 4 впръсквания при същия интервал между процедурите.

Деца до 6 години – до 6 пъти дневно при същия интервал; броят на впръскванията се изчислява в зависимост от теглото, 1 впръскване на 4 кг – но не повече от 4 впръсквания на сеанс.

Ако при неволно предозиране почувствате необичайни симптоми, потърсете консултация с медицинско лице.

Възможни нежелани ефекти

При първите процедури с ГАРГАНТА е възможно да се почувства скованост на челюстите, затруднения при говорене или преглъщане, гадене. Тези симптоми се считат за преходни и обикновено изчезват бързо.

Лечението с ГАРГАНТА може да причини пресъхване на устата, парене, затруднено преглъщане и говор, оток на гърлото и/или лицето, подуване на езика, спазми, отоци на крайниците, реакции на фоточувствителност. В редки случаи се развиват тежки алергични реакции със срив на артериалното налягане, блокиране на дишането, обриви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАРГАНТА не се употребява при алергия към някой от компонентите й. Продуктът следва да се използва с повишено внимание в случаи, когато потребителят е алергичен към други нестероидни противовъзпалителни средства.

Пациенти с алергии или астма са в повишен риск да получат алергичен пристъп или бронхоспазъм.

Този медикамент не е подходящ за бременни и кърмачки.

Ако приложението на ГАРГАНТА причинява усещане за скованост на челюстите, не приемайте храна или напитки до момента, когато това усещане отмине.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия на ГАРГАНТА, от които произтичат негативни за потребителя последици.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за флакон от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *