Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да облекчим ентероколита?

Откриха ми ентероколит, за щастие, в по-начален стадий. Основният съвет, който ми даде докторът, е да спазвам диета, но периодично получавам болки. Може ли да опитам някакви народни средства за моето състояние?

Ганчо Петров – Бургас

Хубаво е, че обръщате внимание на състоянието си, когато то още не се е задълбочило. Да, могат да ви помогнат народни средства. Изберете си това, което ще ви въздейства най-добре.

Смесете поравно жълт кантарион, коприва, червен риган, ментови листа, жи­вовляк, лайков цвят, невен, корени от сладник, валериана, семена от копър и шипкови плодове. Залейте една супе­на лъжица от сместа с чаша гореща вода и сложете за 15 минути на водна баня. След това да престои половин час. Изпивайте на гладно по поло­вин чаша от топлата отвара с една чаена лъжичка мед, а Вечер преди лягане – цяла чаша с една супена лъжица мед. Курсът на лечение е две седмици.

Смесете по една супена лъжица смлени корени от ле­чебна ружа и ангелика, кора от калина, съцбетия от блатен тъжник, пелин и страхливче. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 2 чаши вода и сложе­те на котлона да заври. След това свалете и оставете със затворен капак в продължение на един час. Накрая прецедете и пийте по половин чаша три пъти на ден.

Смесете една супена лъжи­ца пелин, по 2 супени лъжици полски хвощ и съцветия от бял равнец и една чаена лъ­жичка от билката очиболец. Залейте една чаена лъжичка от сместа с чаша гореща вода, оставете за 30 минути, прецедете и пийте по половин чаша три пъти на ден.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *