Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко от най-разпространените митове за стоматологията

АКО ЗЪБИТЕ НЕ ВИ БЕЗПОКОЯТ, НЕ Е НУЖНО ДА ПОСЕЩАВАТЕ СТОМАТОЛОГА

Истината. Това не е така. Непременно два пъти в годината посещавайте своя зъболекар, защото началото на болестите на зъбите и тези в устната кухина започва незабелязано. Освен това стоматологичното лечение в ранен стадий е по-ефикасно и отнема по-малко време.

ЗЪБИТЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗБЕЛВАТ СЪС СПЕЦИАЛНА ПАСТА ЗА ЗЪБИ

Истината. Това не е така. Различните уж избелващи пасти съдържат абразивни частици, но те само премахват хранителното и никотиновото отлагане от повърхността на зъбния емайл. Изсветляват ги, но не ги избелват. Избелването е стоматологична процедура.

ШОКОЛАДЪТ Е ВРЕДЕН ЗА ЗЪБИТЕ

Истината. Не е вярно/ Съвсем наскоро след проведени изследвания учени доказаха, че умерената употреба на шоколад е полезна за устната кухина. Това се отнася за черния шоколад с повече съдържание на какао. То съдържа антибактериални компоненти, се борят с кариеса и не позволяват да се развиват бактериите. ЛИПСВАЩИТЕ ЗЪБИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ

Истината. Това е дълбока заблуда. Липсващите зъби трябва да се възстановят по много причини, но основно защото се повишава натоварването на останалите. Освен това се влошава качеството на сдъвкване на храната, което провокира заболявания на стомашно-чревния тракт. Без зъби лицето придобива старчески черти. Затова специалистите препоръчват да се заемете с възстановяване на разрушените или липсващи зъби, независимо на каква възраст сте.

ПРЕКАЛЕНОТО ЧИСТЕНЕ НА ЗЪБИТЕ Е ВРЕДНО, ЗАЩОТО ТАКА СЕ ИЗТЪРКВА ЗЪБНИЯТ ЕМАЙЛ

Истината. Много голяма заблуда. Зъбите трябва да се чистят всекидневно, а професионално – поне два пъти в годината. Така ще се премахне от емайла образуваният мек налеп. Именно той помага за появяването на кариес, а в резултат на втвърдения неизчистен мек налеп се образува зъбен камък.Зъбите трябва да се чистят правилно. Зъбният емайл може да се изтрие заради неправилната и прекалена употреба на силно абразивни пасти за зъби. Особено с тези, които се предлагат за избелване на зъбите в домашни условия. Освен това е вредно да се чистят зъбите с хлебна сода, защото тя е много твърд абразив и наистина разваля емайла на зъбите ви.

ПО-ЕВТИНО Е ДА СЕ ИЗВАДИ БОЛНИЯТ ЗЪБ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЛЕКУВА

Истината. Това е измамен извод. Всичко зависи от това доколко сериозно е увреден или разрушен зъбът ви. Ако нямате сигурни показания за изваждане на зъба, по-добре да го запазите чрез необходимото лечение. Ако икономисате някаква малка сума пари, защото сте решили да си извадите зъба, след време ще се наложи да изхарчите много повече за възстановяването на вече развалените зъби.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *