Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАРАЗОН / GARASONE

Съдържа бетамезон, гентамицин, натриев дихидроген фосфат дихидрат, динатриев хидроген фосфат дихидрат, натриев борат, натриев цитрат дихидрат, натриев хлорид, двунатриев едетат, бензалкониев хлорид, вода

Предназначение

гаразон
Гаразон помага при инфекции на очи и уши

ГАРАЗОН е течен лекарствен продукт – капки за очи и уши. Има противовъзпалително и антиалергично действие благодарение на бетамезона, а наличието на гентамицин блокира микробиалните инфекции заради бактерицидното си действие. Капките могат да постигнат противовъзпалителен ефект с малки дози поради специфичния ефект от действието на кортикостероида бетазон. Продуктът е активен срещу упорити инфекции като тези от ешерихия коли и стафилококи.

Прилага се при очни инфекции и възпаления, предимно причинени от чувствителни към гентамицин патогени. Помага при конюнктивит и кератит, както и при възпаления на външното и средното ухо (отит). С ГАРАЗОН можете да се снабдите и без рецепта, но по-разумно е капките да бъдат препоръчани от специалист – така ще сте сигурни, че от терапията с тях ще има ефект.

Как се прилага

ГАРАЗОН капки се прилага според здравословния проблем, възрастта и общото състояние на потребителя.

За очи: 1-2 капки ГАРЗОН се апликират в проблемното око/очи три-четири пъти дневно, ако лекуващият не е препоръчал друга схема. При някои случаи се налага да се поставят по две капки на всеки два часа до появата на признаци за подобрение.

За уши: 3-4 капки ГАРАЗОН в болното ухо, от два до четири пъти дневно. Ухото трябва предварително да бъде почистено. Възможен вариант е също в болното ухо да се постави памучен тампон, напоен с лекарството. Тампонът трябва да се навлажнява на всеки 4 часа и да се сменя на 24 часа.При продължителна терапия спирането не трябва да става рязко, а постепенно, чрез намаляване на прилаганите дози.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаван страничен ефект от лечението с ГАРАЗОН е дразнене, сърбеж. Възможни са алергични реакции.

При очното приложение е съобщавано за повишено вътреочно налягане вследствие терапията с тези капки, както и увреждания на очния нерв, влошаване на зрението, вторични очни инфекции, забавено заздравяване на рани, в редки случаи – перфорация на очната ябълка.

При ушното приложение са възможни реакции на непоносимост, сърбеж, вторични инфекции. Има опасност от токсикоза на осмия черепно-мозъчен нерв.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът е неприложим при алергия към някоя от съставките.

Не прилагайте ГАРАЗОН при вирусни заболявания на роговицата или конюнктивата, при глаукома, нарушен епител на роговицата, инфекциозни лезии на окото, херпес симплекс.

ГАРАЗОН не се използва при пациенти с увредена тъпанчева мембрана.

Не е подходящ при гъбични инфекции.

Бременни и кърмачки биха могли да използват продукта само в краен случай и под лекарски контрол.

Не е подходящ за деца под 8-годишна възраст. Продължителната употреба при подрастващи може да се отрази на растежа и развитието поради наличието на кортикостероиди.

Взаимодействие с други медикаменти

Липсват изследвания за лекарствени несъвмесимости, следователно не бива да се комбинира с други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *