ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За да се отървете от камъни в бъбреците, пийте редовно сок от круши!

Информация за крушите се среща за първи път в писмени източници, датиращи от II хилядолетие преди Христа. Така че „възрастта“ на това плодно дърво е най-малко 3000 години.

Круши
Круши

Доказателство за това са изображенията на круши в стенописите на Помпей. Древните гърци са познавали и оценявали крушите, а древните римляни и персите са владеели голямото изкуство на размножаването им.

Крушите са източник на витамини от група В, витамин С, Р, РР; съдържат цинк повече от другите плодове; богати са на мед, ванадий, молибден, никел, флуор, йод. Летните сортове круши съдържат повече манган, а зимните – желязо.

Индийски учени са установили, че младите листа на крушата съдържат фенол, сходен по своя ефект на арбутина, който има противомикробно действие. Крушите имат една уникална функция: те са естествен антибиотик.

Древните лекари използвали сок от круши или компот, за да утолят жаждата на пациенти с повишена телесна температура. През Средновековието са лекували заболявания на стомашно-чревния тракт, включително дизентерия. Крушата, сокът и отварата от листата се използва като диуретик при изразен оток, свързан със сърдечно заболяване и бъбречна недостатъчност. Тази информация се съдържа в ръкописните източници на народната медицина в Армения и Англия.

Народната медицина на Изтока особено цени ободряващото, освежаващото и вълшебно действие на крушата.

Пресни и сушени круши, се включват в храната при затлъстяване, диабет, цистит, бъбречни заболявания, възпаление на пикочните пътища, диария (включително и при деца).

Рецепта

Сложете да се варят половин чаша сушени круши и 3 с.л. овесени ядки в две чаши вода (чашата е 200 мл). След 3 минути махнете от котлона и оставете да изстине, след което прецедете. Взимайте от 25 до 50 мл 4 пъти на ден преди хранене.

Сок и компот от круши се използват като диуретик, те са полезни за камъни в бъбреците. Ако дълго време пиете сок от круши, можете напълно да се отървете от камъните.

Кралицата на плодовете – крушата от хилядолетия се използва в народната медицина за лечение на простатит.

Така че – яжте круши и бъдете здрави!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *