Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Самомасаж – едно от най-гениалните изобретения на човека

Макар заглавието да е по-скоро възторжено, отколкото вярно, самомасажът наистина е едно гениално откритие

самомасаж Самомасажът е откритие за хората, които по една или друга причина се притесняват, или нямат възможност да отидат при специалист, който да им приложи техниката на масажа.

Всеки може да си направи оздравителен масаж. Можем да започнем с масаж на краката, ако са преуморени от дълго ходене и стоене в изправена позиция. Когато изпитваме болка, трябва да пристъпим към техниката на самомасажа, за да настъпи облекчение. Това трябва да се превърне в навик. Самомасажът може да помогне и да въздейства върху болката много преди която и да е таблетка. Масажът у дома може да подобри кръвообращението, да повиши общия тонус на организма, да облекчи стреса и да намали болката и мускулните спазми.

Днес хората постоянно са в състояние на стрес. Много работят, имат заседнал начин на живот, или прекарват твърде много време зад волана, или пред компютъра. Ето защо мускулните спазми не са рядкост. В резултат на това много хора имат болки в гърба, имат проблеми с гръбначния стълб, наблюдавани са и сривове в нервната система. Интуитивно, в състояние на стрес човек се опитва да разтрие главата, раменете, врата или ръцете.

Такива действия се наричат несъзнателен самомасаж и носят облекчение. Представете си какъв би бил резултата, ако самомасажът се извършва и съзнателно. Но човек по-често има различни препятствия под формата на липса на време, енергия или основни познания. Най-популярните видове самомасаж могат да се нарекат темпорален масаж, масаж на лицето, главата врата, ръцете, корема, хълбоците. Преди началото на самостоятелния масаж е необходимо да „го преживеете“. Започнете с няколко дълбоки и спокойни вдишвания. Затворете очи, опитайте се да се съсредоточите върху тялото си. Не забравяйте, че най-добре е да не масажирате директно местата на които изпитвате силна болка. Оставете това на специалистите, а вие просто въздействайте с масаж върху областта около болката.

Хубаво е по време на самомасажа да нямате притеснения от какъвто и да е вид и род – изключете телефона, осигурете тишина, спокойствие и спокойна музика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *