Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМБРЕКС / AMBREX

Съдържа амброксолов хидрохлорид, сорбитол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриев цитрат, лимонена киселина монохидрат, аромат на малини, вода

Предназначение

амбрекс
Амбрекс втечнява бронхиалните секрети и улеснява дишането

АМБРЕКС е сироп за кашлица; медикаментът се препоръчва при остри и хронични възпаления на дихателните пътища. Благодарние на активната му съставка – амброксолов хидрохлорид, настъпва втечняване на слузните секрети, след което е по-лесно те да бъдат отделени по естествен път и да се улесни дишането.

Сиропът АМБРЕКС се предлага в две концентрации на активното вещество: 30 мг/5 мл, или 15 мг/5 мл. Продуктът с по-слаба концентрация е предназначен за деца, като възрастовата група от 1 до 2 години може да го приема само по лекарско предписание.

Как се приема

Стандартната доза АМБРЕКС за възрастни е два пъти дневно по 10 мл от продукта с по-висока концентрация. След първите два-три дни лечебната схема се трансформира на два-три приема от по 5 мл.

Лечението на деца се извършва с АМБРЕКС 15 мг/ 5 мл. На децата от две до пет години се дава три пъти дневно по 2.5 мл сироп, а на тези от 5 до 12 – два или при пъти дневно по 5 мл. Педиатърът може да препоръча прием от същия сироп за дете от 1 до 2 години по схемата 2 х 2.5 мл дневно.

Лечението с АМБРЕКС обикновено продължава 5-7 дни при деца и 8-10 дни при възрастни.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на този сироп са редки и преходни, т.е. не се наблюдават след спиране на терапията с АМБРЕКС. Има информация за алергични реакции от рода на сърбеж, обриви или задух. Регистрирани са също данни за гадене, повръщане и диария. В редки случаи потребители се оплакват от слабост и главоболие.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АМБРЕКС не се прилага при алергия към някой от компонентите на сиропа.

Медикаментът е противопоказан през първите три месеца на бременността. За прилагане през втория и третия триместър, както и по време на кърмене, потърсете мнението на специалист.

Сиропът не бива да се приема, ако провеждате лечение на язва – стомашна или на дванадесетопръстника.

Пациенти с чернодробна или бъбречна недостатъчност приемат този продукт само с одобрението на лекар.

АМБРЕКС не бива да се използва паралелно с кодеин или други медикаменти против кашлица. Възможно е в резултат на съвместяването в дихателната система да се задържи голямо количество секрет, което е опасно.

Приемът на този сироп може да увеличи риска от проява на кожни раздразнения с обриви, мехури и разкъсвания на кожата. Ако пациентът знае за подобна склонност или забележи начални прояви в подобна посока, незабавно трябва да потърси лекарска помощ.

АМБРЕКС не се прилага при деца под едногодишна възраст дори в по-лекия си вариант.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на АМБРЕКС с някои медикаменти увеличава риска от проява на странични ефекти или въздейства върху концентрацията и степента на въздействие както на сиропа, така и на другите лекарства. Лекуващият следва да бъде предупреден, ако пациентът вече приема някои антибиотици като цефуроксим, амоксициклин, доксициклин или еритромицин: при паралелен прием в този случай се увеличава концентрацията на антибиотика в слюнката и храчките.

АМБРЕКС няма да въздейства пълноценно за втечняването на бронхиалните секрети, ако се приема едновременно с трициклични антидепресанти, атропин, прокаинамид, амантадин.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *