ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРОНХОЛИТИН СИРОП / BRONCHOLITYN SYRUP

Съдържа глауцинов хидробромид, ефедринов хидрохлорид, етанол, захароза, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, босилково масло, полисорбат, лимонена киселина, вода

Предназначение

бронхолитин
Бронхолитин не е подходящ за деца под тригодишна възраст

Популярният сироп БРОНХОЛИТИН се препоръчва при възпаления на дихателните пътища. Повлиява положително състояния с кашлица, като разширява бронхите, втечнява събраните секрети и успокоява дишането. Има потискащ кашлянето ефект.

Как се приема

БРОНХОЛИТИН се приема след хранене, като дневната доза е съобразена с възрастта на пациента. Деца над 10 години могат да приемат по 10 мл сироп 3-4 пъти дневно. Децата от възрастова група 3-10 години вземат три пъти дневно по 5 мл. Сиропът се приема не по-дълго от седмица. Ако до петия ден не настъпи положителна промяна, непременно трябва да се консултирате с лекуващия.

При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми от рода на сънливост, отпуснатост – или напрегнатост, треперене на крайниците, нервност и напрегнатост, изпотяване. Проявата на тези симптоми налага да потърсите медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на сироп за кашлица за немалко хора е нещо леко и безопасно, затова си позволяват да увеличават препоръчаните дози или да го приемат дълго време. В такива случаи е по-голяма вероятността да се проявят някои нежелани ефекти, както е с БРОНХОЛИТИН. Терапията с този сироп и при спазване на правилата може да влоши апетита или да провокира гадене и повръщане, запек, виене на свят. При някои пациенти сиропът предизвиква учестен пулс и повишаване на кръвното налягане, влошено качество на съня, напрегнатост, тремор. В редки случаи се наблюдават проблеми с уринирането – затруднено отделяне или задържане, също проблеми със зрението.

Нерядко са налице и алергични реакции от рода на сърбеж, зачервяване на кожата и обриви, както и проблеми със свободното дишане.

Продължителната употреба създава условия за привикване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРОНХОЛИТИН не се прилага при алергия към активните или допълнителните компоненти на сиропа.

Не вземайте БРОНХОЛИТИН, ако страдате от сърдечни заболявания – сърдечна недостатъчност, стенокардия, органично увреждане с декомпенсация, ако боледувате от глаукома, ако имате проблеми с щитовидната жлеза или простатата.

Сиропът не е подходящ за деца под тригодишна възраст.

Не се препоръчва на бременни през първите три месеца на бременността или на кърмачки.

Приемът на сиропа може да влоши зрението, което би попречило на безопасното шофиране.

Взаимодействия с други медикаменти

При паралелен прием с някои медикаменти БРОНХОЛИТИН може да увеличи опасността от хипертоничен пристъп или ритъмни нарушения на сърдечната дейност. Става дума за хинидин, сърдечни гликозиди, халотан, трициклични антидепресанти, стимуланти на нервната система – включително кафе и кола. Подобен ефект има и при медикаментите срещу мигрена. Ако пациент е приемал антидепресанти, лечението с БРОНХОЛИТИН може да започне най-рано две седмици след спирането им.

Едновременното лечение с бета-блокери отслабва терапевтичните ефекти на БРОНХОЛИТИН.

Съчетаването с лекарства против диабет понижава допълнително стойностите на кръвната захар.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за флакон от 125 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *