Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко опасна е обществената тоалетна? Тези аргументи ще разсеят всичките ви страховете в един миг!

Влизайки в която и да е обществена тоалетна, мнозина започват да страдат от параноя

тоалетна Всичко изглежда мръсно, опасно и отвратително. Това е съвсем нормално, защото ви е грижа за вашето здраве. Особено капака на тоалетната – най-опасното нещо. След като забележите всички петънца по него, едва ли ще има нещо, което да ви убеди, че този капак е всичко друго, но не и чист.

Страхът ви е напразен. За кой ли път тест доказва, че капака на тоалетната не е най-мръсното нещо на света. Банкоматите, например, са много по-мръсни и от най-отвратителната тоалетна.

В най-лошия случай, ако не вземете някои мерки, преди да седнете върху капака на обществената тоалетна, вие рискувате да поемете върху себе си някакви си 200 бактерии.

Но има и добри новини. Дори и най-чистата кожа има свои собствени бактерии. Те не са вредни, но броят им може да надвишава 200. Когато седнете на тоалетната чиния, вредните бактерии, които са върху нея, не разполагат с време, за да свикнат с тялото ви. За тях то е една напълно нова среда на живот, особено кожата ви, и затова предпочитат да останат там, където са.

Разбира се, има и изключения. Ето защо, за да се гарантира чистотата на тялото, спазвайте тези няколко съвета, когато посещавате обществена тоалетна:

Избършете седалката преди да седнете. Ползвайте леко мокра тоалетна хартия или мокри кърпички.

Може да застелете внимателно седалката на тоалетната с тоалетна хартия, или с еднократни салфетки за седалки, каквито се продават в почти всеки магазин за един лев

Измиване на ръцете: те трябва да се мият преди и след тоалетната. След посещението измиването трябва да е много по-внимателно.

Задължително подсушете ръцете си.

Трябва да сте наясно, че бактериите са навсякъде. А ако ви е страх, че може да „пипнете“ нещо в тоалетната, това е нищо. В този случай по-добре да се пазите и от перилата в сградите и местата в обществения транспорт, банкоматите, дръжките на вратите и въздуха, който дишате. По брой на микробите тези места в пъти по-богати, отколкото тоалетните в кафетата и ресторантите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *