Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта на баба Гина Трифонова от Лехчево пази цяло село от лоши болести

Здравейте, казвам се Гина Трифонова и съм от село Лехчево. Там съм родена, а иначе сега живея при дъщерята в София

баба донка Искам и аз да споделя една рецепта, която пази от много болести, и най-вече подсилва организма през зимата, като гони от настинка до анемия и пневмония. Много харесвам вашия вестник „Здраве за всички“, и редовно си го купувам от една наборка, дето продава вестници до блока.

Рецептата е много лесна, прави се от такива неща, които ги има на пазара, и на магазина, че и от комшията да искате – сигурно и от там ще вземете нещо, дето ви трябва за тази рецепта.

Сега да ви кажа първо, че тази рецепта е много стара. Още бабата на моята пра-пра-баба я е правила. А аз като си ида на село някой път, и като забъркам малко повече от нея,  давам на всеки нуждаещ се, че тук лекар трудно се намира.

Значи, най-много искам да кажа, че съм виждала как това лекарство, което на село му казваме „мазаница“, е помагалo на хора с малокръвие, или анемия, както е модерно да се казва сега. Предлагам ви да публикувате моето писмо, пък дано помогне на повече хора да са здрави и да не дават много пари за лекарства, че по нашия край няма много какво да се работи.

Ето сега ще напиша и рецептата, а пък пощаджийката ще я прати по компютъра:

Съставки:

– половинка мед, може и захаросан

– семена от коприва около една малка шепа /50 грама/

– 2 лимона

– две шепи ситно нарязани орехи, по възможност млади /100 грама/

– две глави лук настъргани на ренде

Начин на приготвяне:

– Орехите се режат и се мачкат с хаванче.

– Лимоните се правят на сок.

– В по-голяма купа слагате първо меда, след това лимоните на сок, после е лука, след това са семената от коприва. Най-накрая са орехите.

– Бъркайте хубаво в купата, а след това сложете в буркан и в хладилника.

Дозировка:

– По една лъжица се взима 5 пъти на ден, ако може да се взима преди ядене и да се яде след половин час. Резултатите можете да очаквате най-малко един месец след като го използвате всеки ден.

Снимка нямам, защото нямам апаратче да снимам, а и внуците и тях няма сега, с модерните телефони да снимат, иначе щях да забъркам и да го покажа. Изберете вие някоя хубава фотография.

баба Гина Трифонова на 73 години от село Лехчево

Бележка на редактора: Рецептата на баба Гина публикуваме с любезното съдействие на вестник „Здраве за всички“ 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *