Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да използваме ябълков оцет за лечение на лезии върху кожата?

Лезиите са гъбична инфекция на кожата, която може да се развие върху всяка част от тялото.

Ябълков оцет
Ябълков оцет

Получават се червени, люспести, пръстеновидни лезии на засегнатата област. Пораженията са често сърбящи и могат да се размножават, тъй като отделят течност, която е заразна. Така се разпространяват лесно чрез контакт или заразени предмети и повърхности. Поради това е важно да се лекуват веднага!

Ябълковият оцет се използва често, за да се отървете от лезии в домашна обстановка. Киселините, които се съдържат в ябълковия оцет действат като ефективен лек за инфекцията.

Използвайте мека кърпа, напоена със сапун и топла вода, за да почистите лезиите. Подсушете областта с малка, суха кърпа. Измивайте всякакви материали, използвани след всяка употреба, за да се избегне разпространението на инфекцията.

Нанесяйте ябълков оцет (натурален) върху лезиите три до шест пъти на ден в продължение на две седмици и още 2 седмици, след като лезиите са изчезнали, за да не се появят отново. Нанасянето става с пръсти – потопете два пръста в ябълков оцет, който сте сипали в малка паничка. С намокрените пръсти масажирайте лезията в продължение на 30 секунди, използвайки кръгови движения. След това покрийте с марля, увийте с левкопласт и отгоре вържете бинт, за да не се разпространява инфекцията. Използвайте нова превръзка след всяко приложение на оцет. Не лягайте на спалното бельо с отворени лезии, защото ще ги разпространите по цялото си тяло.

Ако сте използвали пижами, чаршафи или други кърпи на откритите лезии, изперете ги веднага на 60 или 90 градуса в пералната.

Съвети

Използвайте накиснати в ябълков оцет памучни тампони за покриване на по-големи площи от кожата с лезии.

Използвайте оцет предпазливо в близост до очите. Оцетът дразни очите, ако попадне в тях.

Отидете на лекар, ако имате повече от четири поражения или ако вашите лезии са много големи.

КРЕМ С ВЕЧЕРНА РОЗА от Stolz

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *