ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За хората с диабет тип 2! Това зелено смути е уникално ефективно!

Хората с метаболитни нарушения, като например диабет, трябва стриктно да следят приема на въглехидрати, включително количеството захар, което поемат от всяко хранене.

Но това не означава, че не можете да ядете всякакви плодове, или че зелените шейкове не са за вас.

Зелено смути при диабет
Зелено смути при диабет

Пресните, цели плодове, както и смесените зелени шейкове не само осигуряват здравословна храна за диабетиците, но могат да помогнат за намаляване на кръвната захар.

Трите най-големи ползи от зелените шейкове за диабет тип 2 са:

  1. Отслабване: Наднорменото тегло е известен рисков фактор за диабет тип 2. Тези, които губят тегло чрез диета и упражнения често са в състояние да се излекуват и да се управляват ефективно своя диабет. Зелените шейкове са мощен помощник в стратегията за отслабване, при което повишавате приема на плодове и зеленчуци.
  2. Енергия за упражнения: Упражненията са друг метод, който е известен за намаляване на симптомите и тежестта на диабета. Зелените шейкове са фитнес храни!
  3. Правилна стъпка към здравословното хранене: Повечето хора, които пият зелени шейкове редовно консумират също много по-малко преработени храни. Диетата им се развива в посока на растителна основа, по-ниско калорични храни и повече здравословни.

Рецепта за зелено смути

50 гр спанак

50 гр кале (къдраво зеле)

30 гр конопено семе

136 грама банан (1 голям)

Една малка част Стевия, ако искате да бъде по-сладко.

1,5-2 чаши вода

Хранителна стойност: калории: 345; мазнини 15 гр, протеин 14 гр; въглехидрати 41 гр; захар 17 гр; калций 14%, желязо 4.1мг; витамин А 79%; витамин С 128%.

Всички съставки се слагат в блендера, докато стане разкошно гладко и плътно смути.

Пийте по две такива напитки на ден, а през горещите дни може и 3. Много освежаващо и зареждащо смути, ако поставите и малко лед.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *